Bilbao

Mesquida estudia la possibilitat que ETA tingui infraestructures a Biscaia i a Portugal

El director general de la Guàrdia Civil, Joan Mesquida, ha afirmat que està estudiant la possibilitat que ETA tingui infraestructura tant a Biscaia com a Portugal, ja que precisament el vehicle que ha explotat a Amorebieta després de l'atemptat tenia plaques d'aquest país. Alhora, ha precisat que l'atemptat ha estat comès de forma que s'amplifiqués al màxim l'ona expansiva. Segons ha dit el cotxe s'ha aparcat marxa enrere perquè la deflagració afectés directament la caserna. Mesquida també ha donat detalls dels explosius que s'han usat, un total de 80 a 100 quilos d'amonal barrejats amb metralla.

Actualitzat
El fet que el segon vehicle que ha explotat, a Amorebieta, dugués matricula portuguesa fa sospitar Mesquida que la banda podria disposar d'una infraestructura en aquest país. Mesquida ha fet aquestes declaracions des de Durango, on s'ha desplaçat després de conèixer la notícia que ETA havia fet esclatar un vehicle carregat d'explosius en aquesta localitat.

El responsable de la Guàrdia Civil ha explicat que el vehicle hauria estat aparcat marxa enrere per provocar que l'onada expansiva afectés directament la caserna i que l'atemptat hauria estat comès per diverses persones. Segons ha explicat, aquestes persones haurien fugit "possiblement" en el segon vehicle, el que ha fet explosió a Amorabieta, a Biscaia. Mesquida també especula sobre la possibilitat que ETA també hagi bastit una infraestructura precisament a Biscaia.

Mesquida ha afirmat que s'ha desplaçat a Durango per poder transmetre "proximitat i suport" als agents que han patit l'atemptat i a les seves famílies. Tot i que els dos agents ja han pogut ser donats d'alta, el responsable de la Guàrdia Civil ha dit que a hores d'ara estan sota el xoc traumàtic lògic d'una situació com la que han viscut. Mesquida ha destacat que si bé els familiars tenien una sensació de preocupació ha vist una sensació de gran fortalesa".
Anar al contingut