L'aigua ha complicat la circulació en molts municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, com Sant Joan Despí (X/@DidacCivico)

Centenars d'incidències per una pluja que no es veia des de fa dos anys i mig

Ha cedit una part del sostre d'una pista esportiva de Terrassa i hi ha hagut danys a l'Escola de Vela de Platja d'Aro

RedaccióActualitzat

Els Bombers de la Generalitat han atès 495 avisos entre les 20.00 de diumenge i les 22.00 d'aquest dilluns per incidències derivades de la pluja. La majoria s'han concentrat aquest dilluns a la tarda a les regions metropolitanes nord i sud, amb 244 avisos en només dues hores, entre les 18.00 i les 20.00. 

L'episodi de pluges, que encara no es dona per acabat, ha estat el més extens dels últims dos anys i mig. És a dir, no havia plogut tant a tot Catalunya des del 23 de novembre del 2021, amb alguns registres de més de 100 litres, i Protecció Civil ha hagut d'activar el Pla Inuncat i demanar molta prudència per les crescudes de rius i rieres. 

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 1.189 trucades fins aquest dimarts al matí corresponents a 760 incidències derivades de la situació d'alerta. La majoria de trucades han estat de l'àrea metropolitana, sobretot de Vallès Occidental.

A Terrassa, aquest dilluns ha cedit una part del sostre de la pista de la zona esportiva de Can Jofresa. Després de cedir la biga, s'ha desprès una planxa i s'ha produït l'enfonsament parcial del sostre que hi ha sobre les graderies del pavelló. Això ha obligat a desallotjar unes 300 persones i a tancar les instal·lacions. No hi ha hagut ferits. L'Ajuntament ha activat el pla d'emergència municipal en fase d'alerta. 

Els bombers s'han activat sobretot per resoldre problemes per acumulació d'aigua, caiguda de branques o arbres, sanejaments o incidències amb el cablejat a la via pública.

 
Bombers, SEM i policia municipal de Terrassa s'han desplaçat a la pista de Can Jofresa, on ha cedit part del sostre (3Cat)

A més de Terrassa, Sant Boi de Llobregat i Sant Cugat són els municipis de l'àrea metropolitana on s'han registrat més incidències, segons els bombers. A Sant Cugat, l'aigua acumulada a la calçada ha complicat la circulació per algunes vies. 

Els bombers han fet 350 serveis en 24 hores, alguns per retirar arbres i branques caiguts (Bombers de la Generalitat)

Protecció Civil manté l'alerta del pla Inuncat i demana precaució per l'augment del cabal del riu Besòs i del riu Llobregat.

El Parc Fluvial del Besòs ha activat l'alerta del seu pla i demana als ciutadans que no s'acostin ni a peu ni en vehicle a les zones inundables.

Les onades malmeten l'Escola de Vela de Platja d'Aro

El temporal de les últimes hores ha ensorrat part de l'edifici que acull l'Escola de Vela de Platja d'Aro, al Baix Empordà, situat a l'extrem sud del passeig Marítim, a la platja del Riuet.

L'equipament municipal ja estava acordonat perquè les garbinades del mes de març el van deixar força malmès i en van descalçar la plataforma. Ara els embats del mar han fet que part de la façana hagi cedit i s'hagi acabat desprenent

L'edifici de l'Escola de Vela de Platja d'Aro estava acordonat perquè ja es va veure afectat per les garbinades del març (3Cat)

L'Ajuntament de Platja d'Aro ha explicat que manté converses amb Costes de l'Estat perquè abans de l'estiu s'hi facin obres d'urgència per consolidar els accessos i assegurar el trànsit de vianants.

Anar al contingut