Luis Rubiales ha dimitit
Luis Rubiales està citat aquest divendres a l'Audiència Nacional

Luis Rubiales, citat a declarar divendres com a investigat pel petó forçat a Jennifer Hermoso

El jutge de l'Audiència Nacional havia admès aquest dilluns la querella de la Fiscalia contra Rubiales pels delictes d'agressió sexual i coaccions

RedaccióActualitzat

Luis Rubiales haurà de declarar a l'Audiència Nacional aquest divendres, 15 de setembre, a les 12 del migdia. El jutge Francisco de Jorge ha citat l'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) com a investigat en la causa oberta pel petó forçat a Jennifer Hermoso, a la final del Mundial femení.

Així ho ha comunicat d'endemà d'admetre a tràmit la querella de la Fiscalia contra Rubiales pels delictes d'agressió sexual i coaccions.

En la interlocutòria d'aquest dilluns, entre altres diligències, el magistrat demana a RTVE el vídeo o vídeos "des de diferents angles" del moment en què Rubiales fa el petó forçat a la denunciant, Jenni Hermoso, a la final del Mundial. També els minuts immediatament anteriors i posteriors al fet, i la celebració del triomf de la selecció de futbol femení.

A més, ha demanat als diaris El País, As o La Vanguardia altres vídeos, com el de la celebració al vestidor o les escenes a l'autobús de la selecció espanyola després del partit.

En la seva querella, la Fiscalia assenyala que s'havia d'investigar el petó de Rubiales a Hermoso "sense el seu consentiment" i, d'altra banda, "la pressió constant i reiterada" que tant la jugadora com familiars i amistats van patir per part del president de la Federació i el seu entorn, "amb la finalitat que, públicament, justifiqués i aprovés l'acte comès contra la seva voluntat".

De fet, l'escrit argumenta que Hermoso va patir "una situació de fustigació en contra del desenvolupament de la seva vida en pau, tranquil·litat i lliurement".

La futbolista va deixar clar en un comunicat que el petó no va ser consentit i que es va sentir vulnerable, a més de víctima d'una agressió. Finalment, la denúncia d'Hermoso es va presentar el dia 5 de setembre, i això va propiciar la querella davant l'Audiència Nacional

En total, tot el procés pot allargar-se uns dos anys i mig. Ara l'Audiència ha de fer la instrucció del cas i, si prospera, llavors s'assenyalarà la data del judici. 

El cas s'investiga en aquest òrgan judicial perquè els fets van passar a l'estranger.

ARXIVAT A:
Audiència NacionalMundial FemeníLuis Rubiales
Anar al contingut