Londres

Lloyds confirma la compra del banc Halifax per més de 15.000 milions

El banc britànic Lloyds TSB ha confirmat la compra del Halifax Bank of Scotland. En un comunicat divulgat aquest dijous al matí, el Lloyds TSB, el cinquè banc del Regne Unit, ha donat a conèixer els detalls de l'acord que van tancar ahir a la nit els consellers d'administració de les dues entitats per rescatar HBOS, les accions del qual havien caigut aquesta setmana més del 40%. La compra del Halifax, el primer banc hipotecari britànic, donarà pas a un gegant de la banca minorista.

Actualitzat

El banc d'inversions britànic Lloyds confirma la compra de l'entitat hipotecària més gran del Regne Unit, el Halifax-Bank of Scotland, per evitar-ne la fallida, ja que acumula un deute de 125.000 milions d'euros. Una operació supervisada pel mateix govern britànic. La crisi financera dels Estats Units, per tant, ja ha arribat a Europa.

I és que, com va passar amb el Northern Rock, ara ha estat l'entitat hipotecària Halifax, del Regne Unit, la que s'ha vist amb greus problemes de finançament. Per evitar-ne la fallida, el banc d'inversions Lloyds en va anunciar ahir la compra, que ara ha confirmat que s'ha produït per 15.372 milions d'euros.

El Halifax-Bank of Scotland necessitava refinançar el seu deute, però davant la impossibilitat de trobar liquiditat, ha pactat la seva venda per només 2,94 euros cada acció. D'altra banda, als Estats Units, altres entitats financeres ja tremolen, perquè veuen que els toca el torn. És el cas del banc d'inversions Morgan Stanley o de Goldman Sachs.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut