Fermín Lopez, en la llista de Luis de la Fuente (Reuters)
FUTBOL

Eurocopa: De la Fuente trenca el cor d'un madridista i obeeix Xavi amb Fermín

A banda dels blaugranes, hi ha preseleccionats els catalans Cucurella, David Raya, Aleix Garcia --que també és novetat-- i Dani Olmo

Redacció Esport3Actualitzat

Cinc jugadors del Barça en la preselecció de Luis de la Fuente per a l'Eurocopa d'Alemanya: Pau Cubarsí, Pedri, Ferran Torres, Lamine Yamal i una de les principals novetats, Fermín Lópezformen part de la prellista del combinat estatal. El tècnic de La Rioja ha seguit el criteri de Xavi, que a Sevilla va assegurar que a l'andalús de l'emportaria "a una guerra".

A banda dels blaugranes, hi ha preseleccionats els catalans Cucurella, David Raya, Aleix Garcia --que pot encarar la seva primera gran cita-- i Dani Olmo. També destaquen els noms del bètic Ayoze i el retorn del "colchonero" Llorente a una convocatòria amb només tres jugadors del Reial Madrid, els defenses Nacho i Carvajal i l'ariet Joselu. 

Eurodisgust de Lucas Vázquez

En el capítol d'absències, a l'opinió pública espanyola li ha cridat l'atenció no veure-hi l'exmadridista Marco Asensio, ara al PSG. En canvi, pocs s'han estranyat per la no presència del blanc Lucas Vázquez. Malgrat que en els seus 32 anys el gallec només ha estat 9 vegades internacional, després de la seva correcta temporada s'havia fet il·lusions de ser a l'Eurocopa. Potser per això ha reaccionat a la llista amb una piulada sarcàstica de dues emoticones rialleres que, en veure el rebombori creat, ha esborrat.

 

Luis de la Fuente sobre Pedri

"Veig en Pedri que un gran futbolista. Arriba un moment en què el futbolista de gran talent apareix, i s'està veient que Pedri va agafant el ritme que l'acosta a Pedri; anar a la selecció li donarà un gran impuls; ens dona moltes alternatives, però hem de veure si serà a la llista definitiva de 26 jugadors. No posarem en dubte el seu talent; Pedri necessita trobar-se amb Pedri i nosaltres l'ajudarem a fer-ho. És en el camí de fer-ho. És molt important que tingui tranquil·litat, confiança i seguretat i deixi anar tot el seu potencial."

Fermín debuta a l'absoluta

"El fet que Fermín debuti vol dir que aportarà molta il·lusió. Fermín té un gran potencial i està en dinàmica de jugador important. Aquesta convocatòria li permetrà fer un salt. L'hi demano que jugui amb la mateixa naturalitat que ho fa al seu equip. Jo ho tinc molt clar, a dia d'avui. Després ja veurem si entra a la llista definitiva. "Està a un nivell molt alt, però hem de ser prudents. Ha d'aportar el que aporta al seu club. Aquest tipus de jugadors quan arriben a la selecció multipliquen el seu rendiment perquè se senten importants."

Cubarsí-Lamine, als Jocs Olímpics

"Jo em centro en l'Eurocopa; el tema dels Jocs depèn del seleccionador olímpic i ho valorarà quan toqui".

Lamine Yamal es pot saturar?

"El futbol és una activitat de risc i els bons sempre juguen. Nosaltres hem de posar els millors i assumir riscos."

 

 

 

Anar al contingut