Nadal marxa saludant de la pista central de Roland Garros
Nadal marxa saludant de la pista central de Roland Garros, en una imatge d'aquest dilluns
tenis

No es deixa estimar: Rafa Nadal estripa el guió a París

El tenista balear perd en primera ronda de Roland Garros contra Zverev però deixa la porta oberta a tornar el 2025

Redacció Esport3Actualitzat

"No vull homenatges. És la meva manera de dir que vull centrar-me en el tenis." Rafa Nadal ha quedat eliminat tot just començar del seu Grand Slam preferit, un Roland Garros que ha conquistat en 14 edicions, però no vol sentir a parlar d'ovacions que facin d'epíleg.

Djokovic, Alcaraz, Swiatek i les més de 15.000 persones que han batut el rècord de públic en una primera ronda a la pista central parisenca creien estar veient els últims cops de Nadal al que ha estat el seu jardí de terra batuda. Però el tenista balear, actual 275 de l'ATP, derrotat en tres sets per l'alemany Zverev, número 4 del món, ha deixat la porta oberta a tornar el 2025: "És difícil per a mi parlar, no sé si serà l'última vegada que soc aquí davant de tots vosaltres", ha assenyalat emocionat.

"Pot ser que d'aquí a dos mesos digui que ja n'hi ha prou, però encara no ho sento", és la visió a curt termini d'un Nadal que confia a ser als Jocs Olímpics de l'estiu. Confia a ser-hi però és realista. S'organitzen també a la capital francesa i també, com ha passat aquest dilluns, es pot topar amb un os només arrencar el torneig.

De moment Nadal ha estripat el guió i ha posposat els homenatges del públic gal. No es deixa estimar: amb 37 anys, inactivitat acumulada per les lesions i fatiga mental, encara té set de tenis.

Anar al contingut