Aquest dimecres s'ha conegut un nou obstacle per a la Superlliga
Aquest dimecres s'ha conegut un nou obstacle per a la Superlliga
Futbol

Superlliga: la justícia espanyola declara que FIFA i UEFA han abusat de la seva posició de domini

El jutjat mercantil número 17 estima parcialment la demanda de la Superlliga i entén que els dos organismes han estat impedint la lliure competència en el futbol

Redacció Esport3Actualitzat

La sentència del jutjat mercantil número 17 de Madrid dona la raó a la Superlliga en el litigi contra la UEFA i FIFA, a qui acusa d'abús de posició dominant i d'anar contra la lliure competència al mercat.

La jutgessa declara que FIFA i UEFA han abusat de la seva posició de domini:

"Ha estimat parcialment la demanda presentada per la European Super League Company S. L. (ESLC) contra la UEFA i la FIFA perquè considera que infringeixen els articles 101 i 102 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE)".

La sentència està en sintonia amb la del Tribunal de Justícia de la Unió Europa del mes de desembre passat, i que es va dirigir a aquest mateix jutjat elevant una qüestió prejudicial prèvia a la celebració de la vista.

A la sentència s'ordena a la FIFA i la UEFA que "cessin en les conductes anticompetitives sancionades i se'ls prohibeixi la seva reiteració futura, a més de condemnar-les a eliminar immediatament tots els efectes de les actuacions anticompetitives que s'hagin produït abans o durant la durada d'aquest procediment, que va començar el 18 d'abril del 2021 quan la ESLC va anunciar la posada en marxa d'un projecte de nova competició de futbol professional, anomenat Superlliga, i va exercitar accions en matèria de defensa de la competència davant la resposta de les institucions esmentades". La magistrada considera que imposen restriccions injustificades i desproporcionades que infringeixen els articles 101 i 102 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea.

ARXIVAT A:
Superlliga
Anar al contingut