Sant Joan Despí

Baltasar manté el transvasament i diu que només una situació de pluges excepcional podria aturar-lo

Les pluges que han caigut les últimes hores permetran ajornar unes setmanes l'entrada en vigor de les mesures excepcionals contra la sequera, perquè han contribuït a fer augmentar els nivells del pantans. Amb tot, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha reiterat al programa de TV3 "La nit al dia" que la solució de portar aigua de l'Ebre a Barcelona no varia. Tot i això, Baltasar assegura que és provisional i que només es podria evitar si caiguessin precipitacions molt abundants.

Actualitzat

Les pluges dels últims dies han estat molt benvingudes i han beneficiat els embassaments. Als de les conques internes, els que abasteixen l'àrea de Barcelona i, per tant, on fa falta més aigua, les reserves han augmentat un 1,5% respecte a fa un mes. Als de la conca de l'Ebre, la situació és millor i s'han incrementat un 2%. Tot i això, les precipitacions no han diluït el perill de restriccions que afecta Catalunya. En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient ha assegurat que la previsió per construir el transvasament de l'Ebre a Barcelona no varia, i ha matisat que només una situació de pluges excepcional podria aturar, ara com ara, el transport d'aigua de l'Ebre a Barcelona.

Sobre la mesura del minitransvasament, Baltasar insisiteix que és provisional i per demostrar-ho proposa instal·lar unes comportes a la canonada.

Paral·lelament, el dispositiu per portar aigua amb vaixells continua en marxa. Les operacions han de començar a mitjans de maig. Al port de Tarragona, des d'on s'enviarà aigua fins a Barcelona, les canalitzacions i el condicionament ja estan a punt.

Anar al contingut