Una pintada d'"assassí" i un mort en un incendi en un bloc de pisos de Badalona

El sospitós d'assassinar un veí de Vic desaparegut al gener ha aparegut mort després d'un incendi en un bloc de pisos de Badalona

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Fàtima Llambrich

Periodista de TV3. Crònica judicial i policial

@fatimallambrich
Actualitzat

S'han anat formant rotllanes de veïns espontàniament. El que anava a buscar el pa, el que passeja cada matí i s'atura quan veu coneguts, el que ha sentit que s'ha incendiat un pis...

I feien memòria dels anys que fa que coneixen la víctima, l'home que ha mort en l'incendi. Després, el grup es dissolia i seguien la ruta inicial, i alguns miraven amunt, al quart pis.

El foc s'ha detectat cap a la una i mitja de la matinada en un àtic d'una finca de quatre pisos d'altura del barri del Fondo de Barcelona, on a la façana, a tocar de la vorera, s'hi llegeix en majúscules "assassí".

Hi han estat treballant els Bombers de la Generalitat. Alguns veïns han sentit fins a quatre explosions; d'altres diuen que feia olor de gas, però no tothom coincideix en les versions.

Tant és. El fet és que quan els bombers han apagat el foc, dins el domicili hi han trobat un home mort. Des del carrer es veuen els desperfectes. A l'escala, a la paret de l'entrada, es llegeix un altre "assassí". Havia de notar certa pressió, tant sí com no.

Agents dels Mossos d'Esquadra davant el portal on ha tingut lloc l'incendi mortal
Agents dels Mossos d'Esquadra davant del portal on ha tingut lloc l'incendi mortal (ACN/Jordi Pujolar)

Hi ha veïns amb sentiments contradictoris: per la por que han passat aquesta nit, per la gravetat dels fets, perquè hi ha unanimitat a l'hora de considerar-lo un veí molt problemàtic. L'havien denunciat, patien els sorolls i verbalitzen que tenia un caràcter violent. I afegeixen que hi havia un consum abusiu d'alcohol i drogues.

Aquest cas, però, té més rerefons.

A l'home que ha mort en l'incendi se l'investigava per homicidi. A finals de gener es va denunciar la desaparició d'un home de Vic. No era una desaparició: era un homicidi.

A principis de març, en un camí de Badalona hi va aparèixer un cap. Res més. Una setmana després, algú va tornar a avisar els Mossos d'Esquadra perquè al carrer, dins d'unes bosses de plàstic, hi havia les restes d'un cadàver. Era al barri de Gràcia de Barcelona.

La ciència ha confirmat que pertanyen a la mateixa persona. L'última persona amb qui consta que va estar la víctima d'homicidi és amb l'home que ara ha mort en l'incendi. Alguns que el coneixien relaten converses i comportaments que ja van notificar als Mossos, com el fet que havia demanat ajuda per desfer-se d'un cadàver o que assegurava que al desaparegut no el trobarien.

Els que habiten aquells carrers del Fondo l'havien vist llençant trossos del parquet del pis, mantes, canonades, el lavabo. I cadascú feia la seva tesi. Més enllà de les converses veïnals, els Mossos d'Esquadra el tenien com el sospitós de l'homicidi de l'home de Vic desaparegut al final del mes de gener.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut