Els jugadors escolten les paraules de Xavi en la presentació de la temporada 23-24 amb motiu del torneig Joan Gamper
Els jugadors escolten les paraules de Xavi en la presentació de la temporada 23-24 amb motiu del torneig Joan Gamper
barça

La llista de la discòrdia: les 5 baixes que va proposar Xavi abans de ser destituït

Les desavinences entre Laporta i el tècnic al voltant de la planificació de la temporada vinent, explicades al "Gol a Gol"

Redacció Esport3Actualitzat

La falta d'èxits i d'una millora futbolística aquesta temporada ha debilitat la figura de Xavi Hernández. Però si hi ha hagut un factor que ha provocat disparitat de criteris entre Joan Laporta i el tècnic ha estat la planificació per a la temporada vinent. L'edició de dissabte del "Gol a Gol" d'Esport3 va desvelar la llista de 5 baixes que Xavi hauria confeccionat amb el director esportiu, Deco, i que hauria precipitat la fi de l'etapa de l'egarenc a la banqueta culer.

La llista de baixes proposada per Xavi al president Laporta

Robert Lewandowski, Joao Félix, Oriol Romeu, Marcos Alonso i Vitor Roque eren els futbolistes de la llista de la discòrdia. No obstant això, on hi havia les discrepàncies era en els dos primers noms, ja que hi ha consens al voltant dels altres tres, amb un paper residual aquest curs.

Xavi i Deco tenien clar que "per al creixement de l'equip" calia prescindir del polonès de 35 anys i l'irregular portuguès, un punt de vista que va xocar amb el del president Laporta. És més, amb l'arribada de l'alemany Hansi Flick, el màxim mandatari blaugrana considera que Lewandowski ha de ser el pal de paller del nou projecte.

El disgust del president pel to conformista de Xavi en la roda de premsa prèvia al viatge d'Almeria només seria un símptoma agreujat d'aquestes desavinences. Discrepàncies que ni la visita a l'hospital del de Terrassa dilluns passat, per animar un Laporta ingressat per pneumònia, van suavitzar.

Tot plegat, com recordava Jordi Grau, en un context en què dissenyar els fitxatges de l'estiu és complex pels dubtes sobre la viabilitat econòmica que tindrà el club, que té l'esperança de poder tornar a la norma 1x1.

ARXIVAT A:
Xavi HernándezHansi Flick
Anar al contingut