La medalla amb les tres faltes: família, sense accent i el nom de Sant Pere de Ribes mal escrit
La Diputació de Barcelona s'ha compromès a tornar-les a fer, sense faltes, i "fer-les arribar a tothom"

Tres faltes d'ortografia en les medalles d'una cursa esportiva a Sant Pere de Ribes

La Diputació de Barcelona ha demanat disculpes i ha dit que les tornaria a fer en un tuit on ha comès una nova errada

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge s'ha celebrat, a Sant Pere de Ribes, la tradicional Cursa Esport en Família, un esdeveniment patrocinat pel consistori a través del Centre Esportiu Espai Blau, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Mitja Marató Rural Ribes (MMRR), que ja ha arribat a la IX edició.

Aquest any, però, la cursa ha acabat envoltada de polèmica, perquè a les medalles que han rebut els participants hi havia tres faltes d'ortografia en un text de tot just tres línies. En concret, faltava l'accent a la paraula "família" i hi havia dues errades en el nom de la localitat, que apareix com "Sant pere de Rives" en comptes de "Sant Pere de Ribes", com han denunciat alguns usuaris a les xarxes socials.

L'àrea d'Esports de la Diputació de Barcelona ja ha demanat disculpes i ha assegurat que les tornaran a fer, sense errades. En el tuit en què ho han anunciat, però, s'han equivocat de nou i han parlat de la 5a edició de la cursa i no de la 9a, que és la que s'ha celebrat:

L'Ajuntament no s'hi ha pronunciat, i s'ha limitat a reproduir, a les seves xarxes socials, el missatge de disculpes de la Diputació de Barcelona.

El cartell de la novena edició de la cursa, que s'ha celebrat aquest diumenge
El cartell de la novena edició de la cursa, que s'ha celebrat aquest diumenge

Una cursa familiar sense podi i amb medalles per a tothom

La Cursa Esport i Família és una carrera que es fa per parelles formades entre un adult --més gran de 16 anys-- i un infant, independentment del seu parentiu. Comencen per separat --primer surt l'adult, que corre sol 5 km-- i es retroben a 400 metres per al final per arribar junts a la meta. També hi ha l'opció de córrer amb cotxets de nadons.

Al final, no hi ha classificació de resultats ni podi, sinó que tothom que hi hagi participat té premi: una medalla que, enguany, s'haurà de refer. La Diputació de Barcelona no ha dit, però, com farà "arribar a tothom" les noves medalles esmenades.

 

ARXIVAT A:
EsportsCatalà
Anar al contingut