Nicola Coughlan i Luke Newton  a la presentació de la 3a temporada d'"Els Bridgerton"
Nicola Coughlan i Luke Newton a la presentació de la 3a temporada d'"Els Bridgerton" (Reuters)

El nu de Nicola Coughlan contra la grassofòbia a "Els Bridgerton": "Va ser molt empoderador"

"Va ser com un gran 'foteu-vos'", diu l'actriu, contra els qui critiquen i menyspreen el seu cos

RedaccióActualitzat

L'actriu irlandesa de 37 anys Nicola Coughlan ha estat blanc continu de crítiques i menyspreu pels qui no troben acceptable el seu cos en segons quins papers. Ha estat una de les moltes víctimes de grassofòbia, un prejudici que es fa especialment palès en el món dels artistes.

Coughlan no ha deixat mai que això frenés la seva carrera i ara, que en la tercera temporada de la famosa sèrie "Els Bridgerton" el seu personatge de Penèlope Featherington és un dels protagonistes, s'ha convertit en un exemple del que és la grassofòbia o bodyshaming (literalment, 'vergonya del cos').

Nicola Coughlan i Luke Newton com a Colin i Penélope en una escena de la sèrie 'Els Bridgerton'
Nicola Coughlan i Luke Newton com a Colin i Penèlope en una escena de la sèrie (Reuters/Netflix)

No s'avergonyeix del seu cos, al contrari. I en la sèrie, que se centra aquesta temporada en la relació amorosa entre Penèlope i Colin --interpretat per Luke Newton--, Nicola s'ha reivindicat en les escenes de sexe, en les quals mostra la sensualitat de les seves corbes, segons ha explicat en una entrevista a Stylist.

Coughlan ha estat molt conscient de les crítiques que circulaven a les xarxes socials sobre les seves mides durant les dues primeres temporades de la sèrie. Ara que el personatge de Penèlope n'és l'heroïna, ha volgut posar en valor la seva bellesa i fer callar els seus detractors grassòfobs.

"Em va semblar el més gran "foteu-vos" per tota la xerrameca que hi ha hagut al voltant del meu cos; va ser increïblement empoderador."

L'actriu explica que, a l'hora de decidir com es farien aquestes escenes, hi va dir la seva.

"Hi ha una escena en què estic molt nua davant la càmera, i això va ser idea meva, elecció meva."

Nicola explica que va "demanar específicament que s'hi incloguessin determinades frases i moments". Amb la coordinadora d'intimitat del programa, Lizzy Talbot, va planificar les seves seqüències."Va, d'acord, què vull mostrar? Què no vull mostrar? Què està escrit i què hi vull afegir?"


Coughlan confessa que en el moment de filmar les escenes de sexe amb l'actor Luke Newton, que interpreta Colin Bridgerton, estava molt nerviosa. Però un cop superada la por, va trobar que tot plegat va ser "creativament satisfactori, fins i tot alliberador", va comentar a Los Angeles Times.

"Estàvem tots dos ajaguts sota una manta, despullats, relaxant-nos. Vam dir: "Per això ho fan els nudistes."


La sèrie "Bridgerton", per la qual el 2021 Nicola Coughlan va guanyar el premi a la millor actriu revelació del festival de cinema d'Irlanda, està ambientada a principis del 1800 i segueix les aventures romàntiques de la família Bridgerton. Desenvolupada per la productora de televisió Shondaland, de la creadora Shonda Rhimes, autora de sèries d'èxit com "Anatomia de Grey, se centra en els escàndols i els èxits de la vida social de la jove noblesa anglesa mentre naveguen pel despietat mercat matrimonial de Londres.

La nova temporada de "Bridgerton" es pot veure actualment a Netflix.

 

ARXIVAT A:
TelevisióSalut Mental
Anar al contingut