Una oficina d'ocupació del SEPE
Una oficina d'ocupació del SEPE (Jesús Hellín/Europa Press)

Marxar més de 15 dies a l'estranger sense comunicar-ho implica perdre l'atur, diu el Suprem

Una sentència obliga un ciutadà a tornar 3 anys de la prestació rebuda

RedaccióActualitzat

Sortir del país durant més de 15 dies sense comunicar-ho al SEPE (Servei Públic d'Ocupació Estatal) mentre es cobra la prestació d'atur, implica la retirada de l'ajuda. Així ho avala una sentència del Tribunal Suprem (TS) del 29 d'abril.

El cas que ha originat aquesta sentència es remunta al 2020, quan el SEPE li va retirar la prestació d'atur a un ciutadà i li exigia que retornés els diners cobrats entre el setembre del 2016 i l'octubre del 2019. En total, li reclamava 16.222 euros. El motiu era que havia sortit a l'estranger durant més de 15 dies sense comunicar-ho prèviament.

L'actual Llei General de la Seguretat Social estableix en el seu article 271 que el dret a la prestació d'atur quedarà suspès per estades a l'estranger superiors a 15 dies si no han estat prèviament comunicades ni autoritzades.

El ciutadà al·legava que el SEPE només tenia constància de la seva entrada a Espanya, però no de la data de sortida i que, per tant, no podia comprovar si el període passat fora havia estat superior a 15 dies. Ara bé, segons el Tribunal Suprem, queda provat que va haver-hi una falta de comunicació, perquè no va informar de la data de sortida.

 

ARXIVAT A:
AturTribunal Suprem
Anar al contingut