Barcelona

L'Ajuntament encarrega una auditoria externa que investigui l'hotel del Palau

La comissió d'investigació de l'hotel del Palau de la Música de l'Ajuntament de Barcelona ja està en marxa. El primer acord ha estat encarregar a tres col·legis professionals una auditoria externa que detecti si hi ha punts foscos en la tramitació municipal del projecte. Tal com s'havia anunciat, la comissió treballarà fins a l'octubre i els seus treballs seran públics. A més, s'espera que hi pugui haver compareixences voluntàries de persones alienes al consistori. Segons la portaveu del govern municipal, Assumpta Escarp, la comissió serà "útil i exemplar".

Actualitzat
Per Assumpta Escarp, la comissió municipal que s'ha constituït aquest divendres "no entra en competència" amb la que s'ha creat al Parlament, ni amb la investigació judicial sobre el Palau de la Música. "No es crea amb voluntat de barallar-nos", sinó d'analitzar la tramitació administrativa dels dos planejaments urbanístics relacionats amb l'hotel del Palau, "sense entrar a fer judicis polítics o penals", ha dit la portaveu.

El president de la comissió és el primer tinent d'alcalde, Jordi William Carnes, i el vicepresident n'és el regidor del Partit Popular Alberto Villagrasa. En aquesta primera sessió, a més de constituir-la, s'ha elaborat un pla de treball que estableix el calendari a seguir durant els dos mesos de treball (l'agost no computa). 

La investigació judicial de l'hotel del Palau ha esquitxat l'Ajuntament de Barcelona amb la imputació del regidor d'Urbanisme, Ramon García-Bragado, i el gerent d'Urbanisme municipal, Ramon Massaguer, a més de l'arquitecte Carles Díaz. García-Bragado ha deixat temporalment el càrrec de titular d'Urbanisme, però continua sent tinent d'alcalde, un fet que l'alcalde, Jordi Hereu, ha justificat davant les crítiques de les associacions de veïns

Mumbrú substitueix Bragado

L'inici de la comissió, que serà oberta i durarà dos mesos, coincideix amb el nomenament de Gemma Mumbrú, fins ara regidora al districte de Sant Andreu, com a substituta de Ramon García-Bragado. Josep Maria Torres assumirà la feina que deixa com a gerent d'Urbanisme el també imputat Ramon Massaguer.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut