Madrid

La morositat se situa al juliol en el 2,15%, la més alta dels últims deu anys

Feia deu anys que la morositat no se situava a nivells tan elevats. Això és el que reflecteixen les dades sobre impagaments de crèdits concedits per bancs, caixes d'estalvi i cooperatives de crèdit a particulars i empreses. Segons aquestes xifres, la morositat s'ha situat al juliol en el 2,15%, la més alta des del setembre de 1998 i que gairebé triplica la del juliol de 2007.

Actualitzat
Bancs, caixes d'estalvi i cooperatives financeres han vist com al juliol augmentava la xifra d'impagaments dels crèdits que han concedit, tant a empreses com a particulars. De fet, feia deu anys que no s'assolia una xifra de morositat tant alta, una xifra que al juliol s'ha situat en el 2,15%, segons ha confirmat el Banc d'Espanya.

La dada suposa un increment de 0,54 punts respecte al mes anterior, el juny, que es va situar en l'1,61%, i gairebé triplica la del juliol de fa un any, quan va ser del 0,72%. Es tracta, a més, del tretzè mes consecutiu que la dada registra una pujada.

Aquestes xifres, però, no recullen la morositat dels establiments financers de crèdit, ja que són entitats que poden concedir crèdits però no captar dipòsits, i tenen una morositat molt elevada. El volum total de préstecs concedits al juliol arriba a 1,78 bilions d'euros, 38.375 milions dels quals eren de caràcter dubtós.

Les caixes, capdavanteres

El rànquing de morositat el continuen liderant les caixes d'estalvi, amb una taxa del 2,55% al juliol, 0,65 punts per sobre de la del mes anterior. Ja es compleixen, doncs, les previsions del sector de tancar el 2008 per sobre del 2%, unes previsions que també parlen del 4% el 2009.

Tot i que els impagaments a les caixes s'ha situat en màxims històrics, el sector hi resta importància, ja que considera que es tracta d'un ajustament propi de la conjuntura econòmica i assegura, a més, que es troba en una bona situació per fer-hi front.
Anar al contingut