La misteriosa llum rosada que va alarmar una ciutat australiana era un cultiu cannàbic

Unes llums LED van desvelar la localització exacta d'un cultiu hidropònic de marihuana medicinal d'una empresa farmacèutica local

RedaccióActualitzat

Una misteriosa llum rosada amb un fascinant efecte estètic va estar brillant al cel de Mildura (Victòria, Austràlia) durant bona part del vespre del dimarts.

Les diferents reaccions dels veïns, bocabadats, van quedar paleses a les xarxes socials, on ràpidament van córrer nombroses teories sobre l'origen d'aquella llum resplendent que tintava els núvols. Algunes de les teories eren més serioses que d'altres.

Algunes de les primeres elucubracions giraven al voltant de la temàtica alienígena i l'inici d'una possible invasió. Algunes persones van arribar a veure en aquella brillantor un senyal inequívoc de la fi del món. També es va mencionar un possible "portal interdimensional cap al contínuum espai-temps".

Les referències a la sèrie de ciència-ficció "Stranger Things" van ser nombroses, però també hi havia qui buscava explicacions lògiques i parlava d'erupcions solars, concerts de Kenny Rogers o "alguns, més sensats, van pensar que estàvem veient l'aurora del sud que normalment no podem veure tan al nord", explicava la periodista local Sarah Tomlinson al portal 324.

"La veritat és allà fora!"


L'explicació, un cultiu cannàbic

El motiu del reflex rosat al cel de Mildura té una explicació més prosaica que es va encarregar de fer pública, l'endemà al matí, l'empresa responsable d'aquell inesperat espectacle lumínic, la farmacèutica Cann Group: es tractava d'un descuit en una plantació de marihuana medicinal.

Els responsables de la instal·lació han explicat que estaven provant una de les noves zones de cultiu que posaran en marxa d'aquí un parell de dies. Durant la prova, però, es van oblidar d'activar les persianes responsables de bloquejar la llum, tal com va compartir el conseller delegat de Cann Group, Peter Crock, al mitjà local ABC Mildura-Swan Hill:

"Normalment, les persianes de bloqueig es tanquen a la mateixa hora que es pon el sol, però ahir a la nit teníem els llums encesos i les persianes encara no s'havien tancat, així que hi va haver un període en què va crear una resplendor."

Habitualment, la floració de les plantes de cànnabis requereix 12 hores de llum i 12 hores de foscor, que acostumen a establir-se de 7 del matí a 7 del vespre.

El color vermell és un dels més utilitzats en cultius perquè afavoreix el creixement de les plantes. La longitud d'ona dels leds que generen aquella llum és diferent de la de la majoria, per això brillen de color rosa en comptes de vermell.

Vista a peu de carrer del cel rosat de Mildura, provocat per una plantació cannàbica, que es podia veure des de diferents punts de la població de Victòria, a Australia
Vista a peu de carrer del cel rosat de Mildura, provocat per una plantació cannàbica, que es podia veure des de diferents punts de la població de Victòria, a Austràlia (Sarah Tomlinson - ABC Mildura-Swan Hill)

Un cop s'han conegut les explicacions oficials, les bromes dels veïns a internet no s'han aturat. Es parla del fenomen "Aurora marijuanis", de la ciutat de "Mil-vegas", de la variant de cànnabis "purple haze" o de l'oblit d'un pobre becari que no va abaixar les persianes a temps.

També ha fet fortuna el fet que l'empresa se segueix negant a donar la ubicació exacta de les instal·lacions a Mildura, que volen mantenir en secret, tot i que centenars de veïns de Mildura van veure ahir clarament l'origen de la llum rosada i desenes d'ells s'hi van arribar a atansar per fer-hi les fotos que van inundar les xarxes.

 

 

 

ARXIVAT A:
Viral AgriculturaAustràlia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut