El laboratori de gominoles de marihuana desmantellat a Coma-ruga, al Vendrell

Desmantellen un laboratori on feien gominoles amb marihuana en un xalet de Coma-ruga

A la casa s'ha trobat una plantació de 74 plantes de marihuana, 12 quilos de cànnabis i més de 200 llaminadures a punt de vendre

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha desmantellat un laboratori il·legal que fabricava gominoles amb marihuana, situat a Coma-ruga, al municipi del Vendrell, al Baix Penedès. En un primer moment, la policia va detenir les dues persones que hi havia a la casa. Una ha quedat detinguda i a l'altra l'estan investigant.

Les gominoles, amb un aspecte molt similar a les llaminadures infantils, tenien un alt contingut en tetrahidrocannabinol (THC) --el principi actiu del cànnabis que té efecte psicotròpic i addictiu.

La investigació policial va començar per la denúncia del familiar d'un consumidor addicte a aquest producte. Els agents van determinar que la majoria dels que en consumien es concentraven a la zona nord de Tarragona.

Finalment, van poder localitzar el laboratori en un xalet de Coma-ruga, on vivia l'home que ha quedat detingut amb la seva parella, la dona a qui estan investigant.

Entre el material hi havia més de 200 gominoles a punt de vendre (Guàrdia Civil)

A la casa la Guàrdia Civil hi va trobar una plantació de marihuana amb 74 plantes, uns 12 quilos de la droga preparada per processar i 247 gominoles a punt de vendre. També hi havia material per al cultiu, bolets al·lucinògens i el laboratori on fabricaven les llaminadures, així com la maquinària i material necessari per a la seva producció, com alcohol neutre d'origen agrícola.

La Guàrdia Civil destaca en el seu informe el risc de consumir aquests productes sense etiquetar, ja que es fan passar per gominoles reals, i no es pot saber el que contenen ni els efectes que poden tenir. Alerten que en aquest cas contenen "substàncies estupefaents i, per tant, podien ser addictives i perjudicials".

El detingut ha estat acusat d'un delicte contra la salut pública i ha passat a la disposició del jutjat d'instrucció del Vendrell, al Baix Penedès.

 

ARXIVAT A:
DroguesGuàrdia CivilSalut Mental
Anar al contingut