Jamie Cullum, Andrea Motis, the Offspring i Bad Bunny
Jamie Cullum, Andrea Motis, the Offspring i Bad Bunny

Jamie Cullum, Andrea Motis, Offspring o Bad Bunny: cançons de Nadal en temps de pandèmia

Més enllà del fenomen Mariah Carey i el hit "All I want for Christmas is you", molts artistes aprofiten aquestes dates per llançar discos i temes amb aires de Nadal, com aquestes novetats de Jamie Cullum, Bad Bunny, Andrea Motis i the Offspring, entre d'altres

RedaccióActualitzat

Quan s'apropen les festes nadalenques, els dividends de Mariah Carey es disparen amb les reproduccions i descàrregues del seu hit atemporal, "All I want for Christmas is you" (1994). Segons el mitjà The Economist, la cantant novaiorquesa ha guanyat 60 milions de dòlars només en drets d'autor.

26 anys després del seu llançament, i per segon any consecutiu, la cançó va encapçalar la llista Billboard pocs dies abans de Nadal.

 

 

Més enllà d'aquest fenomen, molts artistes aprofiten aquesta època per llençar discos i temes amb aires nadalencs. La majoria són de jazz, com el nou àlbum de Jamie Cullum, que va bromejar avisant que vol "cobrar 'royalties' cada cop que arribi Nadal".

 

El Nadal no envelleix mai

El pianista i compositor britànic Jamie Cullum ha encès els llums d'aquestes festes. Són deu temes propis enregistrats als llegendaris estudis d'Abbey Road amb el seu piano i 57 músics més: un homenatge al jazz i al Nadal, dos conceptes amb una relació molt estreta.

"El so de la música de jazz és molt ric i melòdic, molt harmoniós. És l'escalfor. Quan l'escoltes és com seure al davant d'una llar de foc o abraçar-te amb un vell amic. Aquestes són les sensacions que volem per Nadal."

 

Més ritme de jazz

Abraçar els amics a través del jazz és també el que volen Ignasi Terraza, Andrea Motis i Randy Greer. En un àlbum solidari, repassen clàssics com el "Jingle bells" o el "Fum, fum, fum", però també originals com aquest, amb què desitgen dir adeu a la pandèmia.

 

Nadal a Barcelona

Paula Valls també contribueix a posar la banda sonora d'aquestes festes amb una nadala dedicada a Barcelona: "És Nadal", amb la col·laboració, entre d'altres, del Quartet Brossa.

 

 

Nadales per als nous temps

I encara una altra veu molt jove, la del mallorquí i exconcursant d'"Operación triunfo" Joan Garrido. Debuta amb esperit de crooner amb el disc de versions "Christmas Songs 4 New Times", publicat el mes de novembre.

 

 

Pau, justícia i llibertat

Des de Lleida, el grup de nadales a ritmes jamaicans Rabadàb ha impulsat la nadala col·lectiva "Serem aurora", amb la veu de Kelly Isaiah -líder de Koers i guanyador del programa "La voz"-, Éphona i Ese de la Cinta i Heura Gaya, entre d'altres.

 

 

Nadal i punk rock

Un esperit que ha envaït les guitarres d'uns veterans com els Offspring. Perquè el Nadal casa fins i tot amb el punk rock. Una versió de "Christmas (Baby please come home)", original de Darlene Love, que també va versionar Mariah Carey el 1994.

 

 

Mentre esperem les dotze...

I una altra manera original de felicitar-nos les festes és aquesta nadala del quartet de saxos Kebyart Ensemble, que han arranjat la tradicional "Les dotze van tocant". L'interpreten al costat d'Arnau Tordera, vocalista d'Obeses.

 

 

Adeu, 2020

Per acabar, la música dels Möther Mine, de Figueres, que, com tants altres grups, després d'un estiu de concerts cancel·lats, confinats, i amb restriccions, han decidit posar-hi un toc d'humor i versionar una cançó que segur que reconeixereu des dels primers acords.

 

 

Bonus track: nadala porto-riquenya

Fins i tot el porto-riqueny Bad Bunny ha tingut un detall amb el Nadal pandèmic. El seu darrer àlbum, "El último tour del mundo", el tanca una cançó nadalenca interpretada pel llegendari Trio Vegabajeño a ritme de guaracha.

 

ARXIVAT A:
Nadal
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut