Eurocopa

Itàlia es desfà de França (0-2) i s'enfrontarà a Espanya en els quarts de l'Eurocopa

Itàlia es va desfer novament de França (0-2) i s'enfrontarà a Espanya en els quarts de final de l'Eurocopa. A l'estadi Letzigrund de Zuric, italians i francesos es jugaven el seu futur en el torneig en un matx agònic i decisiu. La lesió de Ribery va condicionar els "bleus" i Pirlo va encarrilar el triomf dels "azzurri" en transformar un penal en el minut 24. Els de Donadoni, pendents de l'Holanda-Romania, van respirar més tranquils quan De Rossi, en un rebot afortunat, va segellar la victòria dels transalpins en el 62. Pirlo i Gattuso, que van veure la groga, es perdran el duel contra els espanyols.

Amb un ull posat en l'Holanda-Romania, italians i francesos disputaven un matx que cap dels dos esperava a l'inici de l'Eurocopa. Els protagonistes de la final del Mundial 2006 intentaven solucionar el seu calvari particular en el "grup de la mort". Tant Itàlia com França, grans favorites al títol, havien tingut fins al moment la mateixa trajectòria: un trist empat contra Romania i una humiliant desfeta davant d'Holanda.
Sense cap mena d'especulacions, tots dos equips van sortir amb empenta i amb un ritme d'alta intensitat. En el minut 3, Luca Toni es va precipitar i va intentar un xut massa llunyà, que va sortir desviat. Les il·lusions franceses van quedar molt tocades quan Ribery, en el minut 8, es va lesionar tot sol el genoll esquerre i va haver de deixar el camp. Amb l'absència del seu millor home, França va estar a punt d'encaixar el primer gol dos minuts després, però Makelele va treure sobre la mateixa línia de gol una rematada de Panucci.

Pirlo obre el camí

En el minut 23, Pirlo fa una excel·lent passada sobre Toni i Abidal, que va evidenciar la seva falta de forma, i comet un clar penal. El "fantasista" del Milan no va fallar i va avançar els transalpins. Davant d'uns "blues" enfonsats anímicament, l'"squadra azzurra" va disposar d'un reguitzell de clares ocasions de gol a les botes de De Rossi o Toni. Passada la mitja hora, Henry va fer el primer avís a Buffon, però el seu xut va sortir massa creuat. Prop del descans, Itàlia hauria pogut sentenciar, ja que Grosso va estavellar la pilota al pal després d'executar un gran llançament de falta.

A la represa, els italians es van tirar enrere i van cedir la iniciativa al seu rival. En el minut 49, Benzema va engaltar un cacau que va posar l'ai al cor als de Donadoni. El cansament va anar minvant la perillositat del combinat de Domenech i Itàlia va segellar el seu pas als quarts amb la sort dels campions. En el minut 62, el xut de falta de De Rossi el desvia la tanca defensiva i acaba al fons de la xarxa. Amb el temps i el resultat a favor, els "azzurri" es van dedicar a adormir definitivament el partit. Sens dubte aquesta és una de les seves grans virtuts, a part de saber vèncer, quan tenen l'aigua al coll. Caràcter de campions.