Eurocopa

Holanda destrossa França (4-1) i mostra les seves credencials al títol

Holanda s'ha desfet amb autoritat de França (4-1) i s'ha assegurat el primer lloc del grup C, l'anomenat "grup de la mort". A l'Stade de Suisse de Berna, els homes de Van Basten han tornat a desplegar un futbol d'extraordinària qualitat per superar una França que ja no és el que era. Kuyt ha obert el camí amb una diana en el minut 9 i Van Persie semblava sentenciar en el 59. Els "bleus" han mirat de reaccionar amb un gol d'Henry en el 70. Una reacció que s'ha esvaït un minut després quan Robben ha fet un golàs. Sneijder ha posat la cirereta en el 92.

Després d'enlluernar tothom en el seu partit contra Itàlia, la selecció holandesa ha tornat a mostrar que, ara per ara, és el combinat que està mostrant un futbol més espectacular. Tant francesos com holandesos han protagonitzat un matx molt intens. Ribery ha donat el primer ensurt amb una rematada de cap al minut 5, però la resposta dels homes de Van Basten ha estat contundent. En el minut 9, Kuyt ha guanyat la partida a Malouda en un servei de córner i ha rematat sense oposició al fons de la xarxa. Els "bleus" han acusat el cop i tan sols Ribery creava perill amb la seva endimoniada velocitat.

Mentrestant, l'equip "orange" triangulava a les mil meravelles, sense que França ensumés la pilota. En el minut 19, Kuyt ha estat a punt d'aprofitar una greu errada del veterà Thuram, però el seu xut ha marxat alt. Tres minuts després, Govou ha posat a prova Van der Sar, que ha refusat en un acte reflex. En els últims minuts de la primera part, els francesos han aconseguit el control del joc i s'han apropat amb perill. En el 42, Henry ha fregat l'empat, però la seva rematada, després de crear-se l'espai amb el cos, ha sortit fora per ben poc.

Van Persie sentencia

En la segona meitat, els francesos han sortit a totes, mentre que Holanda ha replegat les seves línies, esperant per sortir al contraatac. En el minut 53, el blaugrana Henry no ha sabut definir un mà a mà davant Van der Sar i la seva vaselina ha sortit per sobre del travesser. Sis minuts més tard, els holandesos han sentenciat el partit. Internada de Robben per la banda esquerra, i la seva centrada la remata Van Persie, davant un Coupet totalment venut.

En el 70, Henry ha reduït distàncies després de culminar amb un toc subtil una centrada de Sagnol. Els homes de Domènech creien en la remuntada fins que, en l'acció següent, Robben s'ha regirat dins l'àrea i, pràcticament sense angle, s'ha tret un potentíssim xut amb la cama esquerra que ha entrat per l'escaire. Ja en temps de descompte, Wesley Sneijder ha tancat la golejada amb un esplèndid gol des de fora de l'àrea.