Imatge dels tancs israelians a Gaza la matinada del 26 d'octubre
Imatge dels tancs israelians a Gaza la matinada del 26 d'octubre

Israel fa la incursió amb tancs més gran a Gaza per preparar l'ofensiva terrestre

Tancs i infanteria han atacat diverses posicions de Hamas i ja han tornat a territori israelià, com a "preparatiu" de l'ofensiva terrestre anunciada

RedaccióActualitzat

L'exèrcit israelià ha dut a terme aquesta matinada una incursió terrestre al nord de la Franja de Gaza per atacar-hi, amb tancs i infanteria, diverses posicions de Hamas. Es tracta de la incursió de més envergadura des dels atacs de Hamas. 

Forma part dels "preparatius per a les pròximes etapes del combat", segons ha afirmat un portaveu militar.

Les tropes ja han tornat a territori israelià. Aquesta encara no és l'anunciada operació terrestre, que ha de començar aviat.

L'exèrcit israelià ha explicat que ha destruït infraestructures i míssils antitancs dels islamistes. Ha qualificat l'operació de "relativament gran", ha dit que les tropes ja han tornat a territori israelià i n'ha difós aquestes imatges: 

 

El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha deixat clar que no es tracta encara de l'operació terrestre que ja fa dies que s'anuncia i que no acaba d'arribar:

"Alhora, ens estem preparant per a la incursió terrestre. No detallaré quan, com i quan, ni el conjunt de consideracions que tenim en compte. La majoria no són gens conegudes pel públic. No explicar-ho hauria de servir per salvar la vida dels nostres soldats."

Netanyahu ha assegurat que es treballa "contra rellotge" en els preparatius, en coordinació amb el ministre de Defensa, Benny Gantz, i el cap de l'Estat Major, el tinent general Herzi Halevi.

Durant l'operació, "els soldats han localitzat i atacat nombrosos terroristes, infraestructura terrorista i llocs de llançament de míssils antitanc", ha explicat un portaveu militar.


L'ONU: "Cap lloc és segur a Gaza"

La coordinadora d'Assumptes Humanitaris de l'ONU per als territoris palestins, Lynn Hastings, ha advertit aquest dijous que "cap lloc és segur a Gaza".

Hastings ha afirmat en un comunicat que els avisos de l'exèrcit israelià a la població per evacuar certes zones "no fan cap diferència" en aquest sentit. 


Més de 6.500 morts a la Franja

Des que Israel va declarar la guerra contra Hamas el 7 d'octubre, després d'un atac massiu del grup islamista que va deixar més de 1.400 morts, les tropes israelianes ja han realitzat breus incursions terrestres al nord de la Franja, mentre segueixen amb els constants bombardejos, que ja han deixat més de 6.500 morts, segons fonts palestines.

Per la seva banda, les milícies palestines de Gaza han continuat llançant coets cap a diferents punts del territori israelià, en direcció de la ciutat d'Elat, a l'extrem sud d'Israel.

 

ARXIVAT A:
Israel envaeix GazaIsraelHamas
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut