Un dels galls amb les potes desplomades, sense cresta i els esperons llargs (Mossos Esquadra)

Intercepten una furgoneta amb 57 galls mutilats per fer baralles en un control a l'AP-7

Detenen el propietari i investiguen els tres ocupants de la furgoneta per maltractament animal: els galls, amb les crestes tallades, gairebé sense plomes i els esperons llargs, eren transportats en caixes

Els Mossos d'Esquadra, després d'interceptar dimarts una furgoneta amb 57 galls mutilats per fer baralles de galls, han detingut un home i n'investiguen tres més acusats de maltractament animal.

Cap a les 9 del matí de dimarts passat, en un control de seguretat a l'AP-7 a Girona, els agents van veure una furgoneta que circulava a molta velocitat pel tercer carril en l'autopista. Quan el conductor va adonar-se de la presència de la policia, va frenar de cop i va canviar de carril per intentar esquivar un control. Davant del comportament sospitós, la policia els va fer parar.

A la furgoneta hi anaven tres homes que hi transportaven 57 galls en caixes, dels que es fan participar en baralles. Com que cap dels ocupants va saber explicar ni la procedència ni el destí dels animals, els Mossos van traslladar la furgoneta a comissaria perquè els agents de Medi Ambient i els veterinaris inspeccionessin els animals.

Els especialistes van veure que es tractava de galls de raça espanyola, amb les crestes mutilades, gairebé no tenien plomes i els havien deixat créixer els esperons, com els que es fan servir per fer batalles il·legals. Uns animals que al mercat negre poden tenir un preu de fins a 700 euros cada exemplar.

Transportaven els animals en caixes dintre la furgoneta (Mossos d'Esquadra)

Un home que es va presentar a comissaria dient que era el propietari dels animals, tampoc va poder donar explicacions coherents d'on venien ni on anaven els animals. L'home, de 47 anys i sense antecedents va ser detingut per maltractament animal i després de declarar al jutjat de Girona, va quedar en llibertat provisional.

Els tres ocupants de la furgoneta estan sent investigats pel mateix delicte. A més, els Mossos els han sancionat per no tenir l'autorització de transport públic de mercaderies ni portar el document de transport dels animals. Ara, estan pendents de declarar davant el jutjat quan se'ls citi.

Els 57 galls han quedat en dipòsit dels Mossos a l'espera que el jutge en dictamini el destí.

ARXIVAT A:
Maltractament animalMossos d'Esquadra
Anar al contingut