Inditex farà un ERTO de 25.000 treballadors si el 15 d'abril es manté l'estat d'alarma
Les botigues estan tancades per ordre del govern espanyol (Europa Press/Eduardo Parra)

Inditex farà un ERTO de 25.000 treballadors si el 15 d'abril es manté l'estat d'alarma

Els treballadors del grup propietari de Zara cobraran el sou íntegre durant tota la crisi del coronavirus

Sílvia MateuActualitzat

El grup Inditex, propietari de Zara, es dona un temps de marge, però planteja un ERTO, com els que ja han presentat grans empreses com Seat, amb més de 14.000 treballadors, Nissan, amb més de 3.000 a Catalunya, o Iberia, amb gairebé 14.000 empleats.

Inditex ha informat que la setmana que ve presentarà un expedient de regulació d'ocupació temporal, un ERTO, "de forma preventiva" i s'aplicaria a partir del 15 d'abril si es manté l'estat d'alarma. També ha explicat que, en aquest cas, complementaria la retribució de tots els afectats, perquè poguessin mantenir el sou.

Segons Inditex, l'expedient s'aplicarà als 25.000 treballadors de les botigues del grup, que inclou Zara, Bershka, Massimo Dutti, Pull and Bear o Stradivarius, ara tancades.

 

Fins al 15 d'abril, Inditex es farà càrrec del sou dels 48.000 empleats.


Logística i fàbriques treballen

Les plantilles de logística, serveis centrals i fàbrica no es veuran afectades en cap cas per l'ERTO. A les 11 plataformes logístiques que té a Espanya es continua treballant, a mig gas i amb menys personal, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries.

El president d'Inditex, Pablo Isla, ha dit que "mantenir l'ocupació és l'objectiu prioritari de la companyia", que també ha posat a disposició del govern espanyol la xarxa logística i de proveïdors per al material sanitari, si és necessari.

 

La companyia va presentar un benefici de 3.639 milions d'euros durant l'exercici del 2019. Això representa un 6% més que un any enrere.

Inditex ha informat que ha provisionat 287 milions per afrontar la situació creada amb la pandèmia i ha ajornat el repartiment de dividends.

 

H&M i Desigual

Dins del sector tèxtil, també ha presentat un ERTO la companyia H&M per als gairebé 6.000 empleats de les botigues que té a Espanya.

També ho ha fet Desigual per a 1.300 treballadors, el 90% de la plantilla a Espanya. La xifra inclou el personal de les botigues i el de les oficines i centres de distribució de Barcelona, Gavà i Viladecans.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut