Hypatia II: es busquen 5 dones astronautes per fer un nou viatge simulat a Mart

Després de l'èxit de la primera edició, es farà una nova exploració científica al desert de Utah durant dues setmanes el 2025

Actualitzat

Es busquen cinc dones de més de 18 anys amb bon nivell d'anglès i de diverses disciplines, especialment vinculades al món de la ciència, la tecnologia, l'enginyeria, l'art i la matemàtica. L'objectiu: formar part de la tripulació Hypatia II. 

A més, han de presentar un projecte de recerca i/o divulgació relacionat amb l'exploració espacial, i en particular vinculat al planeta Mart.

Les seleccionades formaran part de la segona missió del projecte Hypatia i simularan un viatge a Mart durant dues setmanes el 2025. Hi ha temps per fer les sol·licituds fins al 31 de gener, en aquest web. No s'ofereix remuneració a canvi. 

És la crida que acaba de fer l'associació Hypatia Mars, que ja prepara la segona expedició simulada al planeta vermell, després de l'èxit de la primera.

L'expedició es tornarà a fer al desert de Utah, als Estats Units, que permet recrear les característiques geològiques del planeta vermell, amb grans oscil·lacions de temperatura i una humitat molt baixa. 

Com es va viure la primera edició?

En la primera edició, les nou científiques participants, totes catalanes, van fer recerca espacial des de la Terra, simultant tots els protocols que durien a terme en un viatge a Mart. 

Dues d'elles, la biòloga Laia Ribas i l'enginyera Neus Sabaté, van explicar la seva experiència a "Els matins" de TV3 després de tornar del desert de Utah la primavera passada:


Dues membres de l'Hypatia I repeteixen

La nova tripulació inclourà dues membres a la reserva d'Hypatia I, la matemàtica Anna Bach i l'estudiant d'Enginyeria i esportista d'elit Helena Arias.

Hypatia I anuncia nova expedició el 2025 (EFE)
Les patricipants a l'expedició de l'Hypatia I (EFE)

Se sumaran a altres professionals amb els objectius de fer recerca d'excel·lència, desenvolupar activitats de divulgació i fomentar vocacions científiques, en especial entre les nenes i les noies més joves.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Ciència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut