Un dels "drones" solars de Titan Aerospace.
Un dels "drones" solars de Titan Aerospace.
Los Àngeles

Google compra el fabricant de "drones" solars que Facebook volia

L'empresa no ha dit quant ha costat l'operació, que Zuckerberg s'havia plantejat tancar per 60 milions d'euros

RedaccióActualitzat

Fer arribar internet amb "drones". Això és el que pensa fer Google, que acaba de comprar l'empresa de "drones" propulsats per energia solar Titan Aerospace per estendre la connexió a internet en àrees sense accés a la xarxa, segons han informat fonts de l'empesa.

L'empresa californiana ha tancat aquesta operació per una quantitat que no ha transcendit, seguint els passos fets per Facebook, que al març va anunciar la compra d'Ascenta, una companyia britànica que desenvolupa "drones" similars als de Titan Aerospace als EUA. En el cas de Facebook, la compra va ascendir a uns 20 milions de dòlars.

Google ha explicat que "té un profund optimisme sobre el potencial de la tecnologia de Titan Aeropace per millorar el món" i que malgrat que "encara que estan en una fase de desenvolupament inicial, els satèl·lits atmosfèrics podrien ajudar a dur l'accés a internet a milions de persones i contribuir a solucionar altres problemes, com l'ajuda d'emergència en catàstrofes i la desforestació".

Titan Aerospace té poc més de 20 treballadors, que Google mantindrà, com també el seu CEO Vern Raburn, que anteriorment va treballar per a Symantec i Microsoft, segons "The Wall Street Journal", el diari que ha avançat l'operació.

La idea de Google és que l'equip de Titan Aerospace treballi estretament amb els encarregats del Project Loon, una iniciativa per enviar senyals d'internet a zones remotes i desconnectades mitjançant l'ús de globus situats a gran altura.

A més, Google podria fer servir els "drones" per recopilar imatges d'alta resolució de la Terra per tal d'usar-les per als seus mapes.

Un altre dels futurs usos dels "drones" seria el projecte Makani per a la fabricació de turbines més eficients per a la generació d'energia eòlica.

Anar al contingut