L'os Goiat es queda de moment al Pirineu

La Generalitat vol tancar un consens amb els experts, abans de prendre una decisió

RedaccióActualitzat

Al Pirineu, una reclamació que queda aturada és la dels ramaders, que volen fer fora tots els ossos perquè ataquen els animals. En el punt de mira hi ha l'os Goiat, causant de la majoria d'atacs. La Generalitat vol tancar un consens amb els experts, abans de prendre una decisió. De moment, però, el plantígrad es queda.

El govern creu que hi ha marge per incrementar-ne el nombre, que ara situa a l'entorn d'una quarantena d'exemplars, però tenint en compte les necessitats dels ramaders.

Els ramaders acusen l'os Goiat de 27 atacs aquest estiu.

El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, ha explicat que els tècnics han de consensuar els criteris per intervenir quan sigui necessari amb totes les garanties, tant en el cas de Goiat com en altres casos, i que "no es faci res en calent."

 

 

La Generalitat té comptabilitzats fins al 31 d'agost passat un total de 12 atacs de l'os Goiat a bestiar de Catalunya. A França, va fer 15 atacs. Aquests 27 atacs suposen entre el 30% i el 40% de tots els atacs d'ossos a ramats. Això fa que aquest exemplar sigui considerat d'una "intensitat depredadora anòmala i molt alta".

En total ha mort 22 ovelles, gairebé totes a França, una cabra i nou cavalls, vuit a Catalunya i un a França. Tot i considerar-se un cas poc habitual, tampoc és únic, i el govern recorda que al Pallars, en tot el 2017 els gossos assilvestrats van matar més de 500 ovelles, mentre que els ossos en van matar tres.

 

ARXIVAT A:
Ecologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut