Madrid

Garzón entrega la documentació per fer efectiva la seva inhibició del "cas Gürtel"

El jutge Baltasar Garzón ha fet aquest divendres efectiva la remissió del "cas Gürtel" als Tribunals Superiors de Justícia de Madrid i València. El jutge es va inhibir del cas després de trobar indicis que implicaven aforats regionals de les dues autonomies. Garzón ha enviat els oficis corresponents per fer efectiva la inhibició tot i que ja els havia deixat signats abans de marxar de viatge el passat dimarts. El retard ha estat causat per problemes tècnics en els serveis de reprografia a causa de la gran quantitat de fotocòpies necessàries per remetre la causa completa als tribunals.

Actualitzat
Davant el retard de la remissió de la causa del "cas Gürtel" als Tribunals Superiors de Justícia de Madrid i València, el PP ha presentat aquest divendres un escrit al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) on denuncia Garzón per marxar de viatge fora d'Espanya sense omplir els oficis necessaris.

El jutge Baltasar Garzón va demanar el dia 5 de març inhibir-se del cas de la presumpta trama de corrupció del PP després de trobar indicis que implicaven el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i el secretari general del PP de la Comunitat Valenciana, Ricardo Costa, així com els diputats autonòmics madrilenys Alberto López Viejo, Alfonso Bosch i Benjamín Martín.

Garzón manté la instrucció pel "cas Grürtel" per a 27 imputats del PP que no són aforats. Aquest dissabte ha pres declaració al sastre de Camps, José Tomás.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut