Flor de cànnabis seca (Evan Amos-Wikimedia Commons)
Flor de cànnabis seca (Evan Amos-Wikimedia Commons)

França comença el camí cap a l'autorització del cànnabis terapèutic en certs pacients

L'agència del medicament detalla en quins casos es podria prescriure

Xavier DuranActualitzat

El cànnabis es podrà utilitzar a França en alguns pacients i en determinats quadres clínics. L'Agència Nacional de Seguretat del Medicament (ANSM) ha fet seves la gran part de les conclusions del comitè d'experts independents que ella mateixa va crear.

L'ANSM ho ha anunciat aquest dijous a la seva web. Fins al juny del 2019, el comitè es reunirà cinc vegades més per establir les condicions en què es pot prescriure. L'any vinent serà, doncs, un període d'experimentació per establir com es prescriurà i es distribuirà, en quines modalitats farmacèutiques i amb quines dosis.

L'ANSM es mostra favorable a utilitzar el cànnabis a les situacions recomanades pels experts: dolors que no responen als tractaments -farmacològics o no-, certes formes d'epilèpsia severes i resistents als fàrmacs, com a suport en pacients en tractament oncològic, en situacions pal·liatives i en l'espasticitat –rampes- dolorosa de l'esclerosi en plaques.

El període d'experimentació començaria abans d'acabar l'any i el 2020 es podria generalitzar l'ús en els casos indicats.
 

Autoritzat en una trentena de països

El que sembla segur és que no s'autoritzarà fumar cànnabis, perquè, segons els experts, la combustió presenta riscos de salut. Esprais, gotes o fins i tot pegats seran, entre altres, les opcions considerades.

Al món hi ha uns trenta països en què el cànnabis terapèutic està autoritzat en determinats casos. A més d'alguns estats dels Estats Units, en aquesta llista hi ha el Canadà, Suïssa, Noruega, Israel i Turquia.

En alguns llocs, el seu ús encara és molt limitat. Des d'aquesta tardor, els metges britànics poden prescriure un oli de cànnabis després d'una campanya iniciada per dues mares de fills amb un tipus d'epilèpsia sense tractament efectiu.

Al juny, s'havia aprovat als Estats Units el primer fàrmac amb un component del cànnabis. Es tracta de l'Epidiolex, indicat en dues formes greus d'epilèpsia.
 

Vídeo relacionat: Demanen la regulació del cànnabis per a usos medicinals

ARXIVAT A:
CiènciaSalut
Anar al contingut