Madrid

Fórum Filatélico sol·licita la suspensió de pagaments

Fórum Filatélico ha presentat davant dels jutjats mecantils de Madrid la sol·licitud de suspensió de pagaments i ha admès, a més, la insolvència "imminent" de la seva societat. L'objectiu de la sol·licitud no és un altre que protegir els interessos dels clients, dels treballadors, i en general, de tots els afectats, ja que consideren que amb la nova llei concursal s'ofereix un procediment idoni amb garantia per a tothom. Fórum Filatélico reconeix que amb aquest procediment hi ha enormes possibilitats de salvar la seva activitat. Els advocats de la inversora admeten que en un futur pròxim ja no s'haguessin pogut complir "regularment i puntualment" les obligacions contretes.

Actualitzat

El Fórum Filatélico ha reconegut finalment la seva situació d'"imminent" insolvència de la societat. L'empresa ha volgut presentar l'escrit de sol·licitud de suspensió de pagaments per protegir els interessos dels seus clients, treballadors, i per a tots els afectats en general. En aquest sentit, l'escrit ha argumentat que arran de les actuacions judicials iniciades el passat 9 de maig pel jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, "amb amplíssima repercussió mediàtica", el manteniment de l'activitat normal de la inversora es feia impossible.

"S'ha creat un ambient d'alarma i desconfiança per als més de 200.000 clients que fa tèmer que una gran majoria d'ells, en allau, decideixin almenys retirar les seves posicions, la qual cosa crearia una situació de liquiditat que impossibilitaria a la societat atendre amb normalitat a les seves obligacions", argumenta l'escrit de sol·licitud de suspensió de pagaments.

Fórum Filatélico ha presentat aquesta mesura amb l'objectiu de mantenir el patrimoni i l'activitat de la companyia i el seu futur empresarial. La sol·licitud de Fórum Filatélico ha estat decidida per l'únic membre del consell d'administració de la inversora que no ha estat detingut, Francisco José López Gilarte. No obstant, la sol·licitud no s'ha acompanyat de tots els documents exigits per la llei, ja que moltes de les seus es troben precintades i no s'ha pogut accedir a la documentació mercantil.

No obstant, per donar compliment en la mesura del possible a les exigències legals, els advocats de Fórum Filatélico han acompanyat la sol·licitud de la memòria de la societat, l'inventari de béns i drets, la relació de creditors, els comptes anuals, informes de gestió i auditoria dels últims tres anys, així com els comptes anuals i l'informe de gestió consolidats dels tres últims exercicis socials i l'informe d'auditoria d'aquests comptes.

Fórum Filatélico també demana en la sol·licitud el nomenament d'administradors concursals que es facin càrrec de la societat, la crida als creditors perquè posin en coneixement de l'administració concursal l'existència dels seus crèdits en el termini previst i la publicitat que s'hagi de donar conforme a la llei, entre d'altres. 

Anar al contingut