Els pilots d'Air Europa han convocat una vaga de quatre dies a finals de juliol (EFE)
IAG conservarà inicialment la marca Air Europa

Els pilots d'Air Europa faran quatre dies de vaga a finals de juliol

El 76% dels pilots han votat a favor de la vaga en protesta per la creació de la filial Air Europa Express, que afirmen que està contractant personal fora de conveni

RedaccióActualitzat

Els 436 pilots afiliats al SEPLA -el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries- que treballen per Air Europa estaven cridats a votar a favor o en contra de fer una vaga de quatre dies a cavall de juliol i agost, i finalment ha guanyat el a la vaga. Han votat 380 pilots, 330 a favor, 22 en contra i 28 en blanc.

Ho han fet públic aquest dijous, i han justificat la decisió per com l'empresa està gestionant la nova filial, Air Europa Express. Aquesta filial, que va començar a funcionar el gener i que està fent les rutes a Zuric, Brussel·les i Lisboa, és la resultant de la compra de l'antiga companyia Aeronova.

Segons denuncia el SEPLA, l'empresa està contractant les noves tripulacions "a baix cost i sense conveni", amb sous fins un 50% més baixos. Encara no s'ha precisat quins dies exactes es convocarà la vaga, que podria ser en dies consecutius o no.

Anar al contingut