Lleida

El temporal a Lleida pot haver afectat 18.000 hectàrees de fruiters, i en algunes zones s'ha perdut el 100% de la collita

El sindicat agrari Unió de Pagesos ha qualificat de "desastrosos" els danys causats pel temporal que dissabte a la tarda hi va haver a les comarques de Lleida, amb ratxes de vent superiors als 100 km/h acompanyades de pluja i, en alguns casos, de calamarsa. Es calcula que unes 18.000 hectàrees d'arbres fruiters han quedat afectades, i en algunes zones s'hauria perdut tota la collita, ja que ara n'és just l'època. Els pagesos demanen que les peritacions siguin ràpides i que l'administració els ajudi, perquè els treballadors s'han quedat sense feina.

Actualitzat
El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha visitat algunes plantacions afectades pel temporal de vent i pedra, i ha afirmat que més de 18.000 hectàrees d'arbres fruiters podrien haver quedat afectades, entre les poblacions d'Alcarràs fins a Bellcaire d'Urgell. Només a Alcarràs, es calcula que la zona afectada pot ser de 6.000 hectàrees d'arbres fruiters de pera, poma i préssec. Llena ha explicat que no recorda cap tempesta semblant des que és conseller.

Els efectes del temporal han estat "especialment" greus perquè ha arribat en plena campanya de la fruita, fet que ha malmès "el 100%" de les collites en algunes zones, segons ha explicat el responsable nacional del sector de la fruita dolça del sindicat, Raül Sales.

Ha subratllat també les conseqüències que el temporal pot portar a l'ocupació, ja que ha afirmat que molts recol·lectors estan "espantats" davant de la possibilitat de quedar-se sense feina en una zona que ja ha estat "fortament castigada per la crisi".

El sindicat també demana que es posi tot el capital humà necessari "de seguida" perquè es pugui fer el peritatge de la fruita afectada com més aviat millor i evitar plagues i altres danys mediambientals.
Anar al contingut