Madrid

El PSOE constata la "voluntat de consens" de CiU per a un pacte d'Estat contra la crisi

El PSOE ha començat una ronda de contactes amb la resta de grups parlamentaris al Congrés per intentar aconseguir un pacte d'Estat contra la crisi poques hores abans que a la cambra baixa es faci un debat sobre la situació econòmica. El primer amb qui s'ha reunit el portaveu del PSOE, José Antonio Alonso, és Josep Antoni Duran i Lleida, portaveu de CiU. En els propers dies ho farà amb la resta de partits, i acabarà divendres amb el PP. L'objectiu és aconseguir consensos sobre l'austeritat a l'administració pública, el pacte sobre l'educació i compromisos relacionats amb les pensions. Alonso diu que hi ha coincidència amb CiU, mentre que Duran no descarta acords puntuals si no s'arribés a un pacte d'Estat.

Actualitzat
L'entrevista, però, no ha fructificat amb mesures concretes, sobretot perquè les principals línies que segons Duran haurien de guiar aquest gran acord les exposarà ell mateix demà en el debat econòmic del Congrés amb el cap del govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

Duran i Lleida ha dit als periodistes que el més important és que el "clima" de la conversa ha estat "cordial" i de "diàleg", encara que això no s'hagi traduït encara "en cap tipus d'acord concret". Fins i tot, Duran ha admès que si no es pogués arribar a aquest gran pacte que fa temps que defensa la federació nacionalista, sí que es podrien assolir consensos en algunes matèries econòmiques, encara que no sigui aquesta la seva pretensió original.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut