Barcelona

El PP acusa la Generalitat d'"enganyar" els catalans amb informes "clarament partidistes"

El portaveu del PP de Catalunya, Daniel Sirera, ha acusat el govern català d'"enganyar" els catalans amb informes "clarament partidistes", com ha qualificat l'estudi de la Generalitat que assenyala que estatuts de sis comunitats autònomes tenen articles semblants als que el PP ha impugnat del text català. Per Sirera, "no es tracta de si hi ha trenta paraules o deu frases" iguals, sinó de valorar l'Estatut "en el seu conjunt". El portaveu popular ha remarcat que en textos com l'estatut valencià o andalús, els seus articles sempre s'interpreten d'acord amb les lleis estatals, "cosa que en el català no" un fet que Sirera denuncia que "s'oculta" en l'informe de la Generalitat.

Actualitzat
Sirera ha criticat que el govern encarregui informes "en contra d'un partit polític" i creu que aquesta actitud es deu a la seva "desesperació davant de la constatació que el Tribunal Constitucional (TC) pugui donar la raó al recurs del PP". El dirigent popular ha dit que ha constatat "nervis" en el tripartit i que té intenció de preguntar al Parlament "quant ha costat aquest informe i les raons que han portat" a elaborar-lo, ja que creu que no li toca a la Generalitat "analitzar estatuts d'altres comunitats".

Davant la petició del secretari general d'Esquerra, Joan Puigcercós, que Josep Piqué deixi el PP o demani la dimissió de la cúpula del partit, Sirera ha respost al líder republicà que deixi "de donar consells perquè té prou problemes a la seva formació". El portaveu del PP creu que la pugna entre Carod i Puigcercós és "una competició per veure qui pixa més lluny contra el PP i Espanya".

En aquesta mateixa línia, el portaveu del PP al Congrés, Eduardo Zaplana, confia que el TC resolgui tan aviat com sigui possible el recurs contra l'Estatut català i ha defensat que les institucions recorregudes no haurien de funcionar fins llavors, tal com creu que indiquen "el sentit comú i la lògica". Sobre la posició dels populars, Zaplana ha dit que estan "tan segurs de la nostra raó que l'únic que esperem és que el TC es pugui pronunciar".

Més recursos d'inconstitucionalitat

D'altra banda, aquest dissabte el president del PP andalús, Javier Arenas, ha explicat que demanarà al Parlament andalús que recorri al TC el projecte d'Agència Tributària pròpia de Catalunya. Arenas creu que aquesta agència és "inconstitucional" i "qüestiona la suficiència i la solidaritat".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut