Madrid

El personal de venda de bitllets i informació d'Adif inicia aturades parcials que es repetiran cada divendres

El Sindicat Ferroviari (SF) ha convocat per avui la primera jornada d'aturades parcials dels treballadors de venda de bitllets i d'atenció al client. Es faran cada divendres fins al 25 de gener entre les 19.00 i les 21.00 hores. Els treballadors denuncien l"alarmant desmantellament" de la plantilla, que segons SF s'ha reduït un 37% en els últims anys. El sindicat també ha expressat la seva preocupació per la manca d'iniciativa que està tenint Adif (Administrador d'Infraestructures Ferroviàries) a l'hora de realitzar contractacions, fet que "està repercutint en un mal servei als usuaris del ferrocarril i un empitjorament de les condicions laborals dels treballadors".

Actualitzat

Una altra demanda del personal d'atenció al client i venda és que s'aclareixi la "incertesa" que, segons els sindicats, pateixen pel possible traspàs del sector de venda a taquilla a l'administració de Renfe.

Les aturades que comencen avui s'uneixen a les que ja estan fent els maquinistes i caps de tren de l'AVE per demanar la realització de concursos públics per seleccionar els conductors dels nous trens. Aquestes aturades, convocades per CGT, són d'un total de nou hores diàries repartides en tres torns i, segons Renfe, estan afectant el 20% de la circulació habitual de trens d'alta velocitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut