Londres

El jurat del cas Menezes no es veu capaç de decidir si la policia va actuar en "legítima defensa"

El jurat que havia de decidir sobre el cas de Jean-Charles de Menezes, l'immigrant brasiler tirotejat i mort per la policia al metro de Londres, ha emès finalment un veredicte "obert". Els membres del jurat no es consideren capaços de decidir si els agents de Scotland Yard van actuar en legítima defensa. El jurat del cas havia de declarar l'homicidi justificat o injustificat, però el jutge de la investigació els va negar la possibilitat de prendre aquesta segona opció. Aquest fet ha limitat les opcions del jurat, que finalment ha optat per no pronunciar-se d'una manera definitiva. Els familiars del jove, a qui van confondre amb un terrorista, interpreten la conducta del jutge com una maniobra per no imputar directament la policia i demanen que es revisi el cas.

Actualitzat
De tota manera la mare de Menezes, Maria Otone de Menezes, creu que el veredicte deixa clar que no va ser un homicidi justificat i que la policia va cometre nombrosos errors, i ha insistit que les autoritats judicials haurien de prendre mesures contre els culpables. Per això demanarà que es revisi el cas.
El cap en funcions de Scotland Yard, Paul Stephenson, també ha acceptat la responsabilitat de la policia  en la mort del jove i ha afirmat que "era un home innocent i hem d'acceptar la plena responsabilitat sobre la seva mort". Tot i això, però, ha justificat l'acció dels agents en la "situació única" que es va viure després dels atemptats suïcida de Londres del mes de juliol del 2005.
Anar al contingut