Barcelona

El govern i CiU acorden una esmena a la llei d'espectacles per protegir les festes del foc

La cultura popular catalana està molt arrelada al foc. La Patum de Berga, les fogueres de Sant Joan o els correfocs en són només alguns exemples. Una normativa europea proposava una regulació de la pirotècnia que era incompatible amb algunes d'aquestes tradicions. La Generalitat i CiU han acordat regular la celebracions amb pirotècnia en la futura llei d'espectacles de Catalunya. Ho han fet introduint una esmena amb la voluntat de protegir les festes del foc.

Actualitzat
El pacte intenta blindar al màxim aquestes celebracions. Aquesta protecció no és total perquè la Generalitat no té totes les competències en la regulació de l'ús de la pirotècnia. Malgrat això, aquesta esmena serà un element molt útil si l'Estat legisla en un sentit "restrictiu, com era la temença de molts ajuntaments i de moltes colles o de la mateixa organització de la festa de la Patum" de Berga, ha assegurat el diputat d'ICV, Jaume Bosch.

De moment, caldrà esperar fins que el govern espanyol adapti la directiva europea a la legislació espanyola. El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, es va comprometre a garantir la continuïtat de les festes tradicionals associades al foc perquè la intenció de la normativa que s'aprovarà serà garantir la seguretat dels ciutadans.

Anar al contingut