Madrid

El govern espanyol condemna l'atemptat i apel·la a la unitat dels partits demòcrates per acabar amb ETA

El govern Zapatero tornava a la feina amb la primera reunió del Consell de Ministres, marcada, sens dubte, per la furgoneta bomba amb què ETA ha atemptat contra el quarter de la Guàrdia Civil de Durango. En la roda de premsa posterior a la trobada, la vicepresidenta del govern ha condemnat "sense pal·liatius" l'acció terrorista, s'ha solidaritzat amb els ferits i ha donat el seu ple suport a la tasca antiterrorista de les forces de seguretat de l'Estat. El govern ha volgut recordar també a ETA que amb violència no aconseguirà arribar enlloc i ha elaborat amb acció policial, judicial i unitat dels demòcrates la recepta per debilitar la banda terrorista.

Actualitzat
María Teresa Fernández de la Vega ha comparegut després de la reunió de l'executiu i ha llegit un comunicat de condemna a l'atemptat d'ETA. L'ha definit com la confirmació de la ruptura d'un alto el foc que, en realitat, ja s'havia materialitzat molt abans de ser anunciada, amb l'atemptat a l'aeroport de Barajas en el qual van morir dues persones.

La vicepresidenta primera del govern espanyol també ha volgut transmetre la solidaritat del govern amb els membres de la Guàrdia Civil ferits en l'atemptat, que ja han estat donats d'alta, així com amb les seves famílies i els ciutadans afectats. També ha mostrat el seu suport als diferents cossos policials espanyols per estar sempre alerta en la lluita antiterrorista.

De la Vega ha reconegut que eren conscients que ETA volia i podia atemptar en qualsevol moment i, per això, ha assegurat que continuaran posant tots els mitjans per evitar-ho i que seguiran treballant perquè, tard o d'hora, tots els terroristes acabin a la presó, on seran, ha dit, tots els que es vulguin imposar amb les armes.

El govern també ha volgut llançar un missatge de contundència als etarres: per la força mai aconseguiran tòrcer la voluntat de la majoria. Alhora, ha establert la "millor fórmula" per debilitar els terroristes. Es tracta de potenciar les actuacions policials i judicials, així com la unitat dels partits demòcrates.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut