Lleida

El cas d'una nena d'Organyà amb tricotiodistròfia, una malaltia rara, podria amagar una estafa

Els pares de la nena fa anys que demanen diners per operar-la per una malaltia genètica rara de la qual hi ha pocs casos a tot el món

BarcelonaActualitzat

Els pares de Nadia Nerea, una nena d'onze anys afectada per una malaltia genètica rara, la tricotiodistròfia, fa anys que demanen ajuda econòmica per tractar la seva filla. Ho han fet en diversos programes de televisió i en entrevistes en diaris i revistes, i amb èxit, perquè han aconseguit nombroses donacions. La família viu des de fa anys a l'Alt Urgell, al municipi de Fígols i Alinyà, on nombrosos veïns s'han implicat en la seva lluita contra la malaltia.

El cas de la Nadia Nerea s'ha tornat a posar d'actualitat en les últimes setmanes quan el seu pare ha fet una crida per recaptar diners per poder fer una nova operació a la nena als Estats Units amb el que, segons ell, és el millor genetista del món, el doctor Ed Brown. En pocs dies, la família ha aconseguit recaptar prop de 150.000 euros per fer una cinquena operació a la nena.

Però la història que hi ha darrere l'Associació Nadia Nerea per a la Tricotiodistròfia i M. R. podria no ser gaire clara, perquè han sortit les primeres veus que qüestionen la veracitat de les informacions que els pares aporten sobre l'equip mèdic que tracta la nena a tot el món.

Els Mossos investiguen

Els Mossos d'Esquadra han informat a TV3 que han obert una investigació sobre l'origen i el destí de les donacions que han arribat fins a l'Associació Nadia Nerea per a la Tricotiodistròfia. La investigació s'ha obert després que han aparegut informacions que qüestionen la gestió que els pares han fet dels diners rebuts.

De fet, ningú ha pogut comprovar que el metge que encapçala l'equip que hauria d'operar la Nadia a Houston, el doctor Ed Brown, "vinculat a la NASA i als guanyadors del Nobel de Medicina del 2013", segons explicava Fernando, el pare de Nadia Nerea, existeixi de veritat.

Ara, el periodista del diari "El Mundo" que va publicar la notícia que la família de la Nadia Nerea ja havia aconseguit els 150.000 euros necessaris per operar-la ha demanat disculpes per no haver comprovat tot el que li explicava Fernando Blanco Botana, el pare de la nena.

"Vaig donar per bones diverses dades que Fernando em va explicar i que no vaig corroborar com calia: el nom del suposat metge nord-americà, determinats viatges a l'estranger i el veritable grau de malaltia de la nena."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut