El Barça perd contra el Ricoh Manresa i suma una nova desfeta en la Lliga ACB

El Ricoh Manresa volia trencar una ratxa negativa de 5 derrotes consecutives contra el Barça i ho ha fet aquest diumenge amb gran autoritat. El Nou Congost estava motivat i ha esperonat els seus jugadors, que han exhibit un joc col·lectiu àgil que ha passat des del primer segon per sobre dels homes de Joan Montes. El debutant Devin Davis ha fet un bon partit, però els 13 triples i els ràpids contraatacs dels del Bages han acabat amb les aspiracions dels blaugranes. El marcador final (91-75) demostra la claredat d'una victòria inapel·lable que dóna aire als de Ricard Casas.

El Ricoh volia trencar amb la sèrie de 5 derrotes consecutives contra el Barça. Ricard Casas disposava de tots els seus efectius, excepte Schmidt, que no tornarà a jugar en tota la temporada per lesió. El Barça es presentava al Nou Congost amb les baixes de Gasol i Dueñas, però amb la incoporació de Davis, que tornava a jugar en la Lliga ACB després de 8 mesos a la Lliga russa. Els de Montes havien de demostrar que havien superat definitivament la tendència negativa del passat mes que semblava redreçada amb la victòria contra l'Olimpija en l'Eurolliga. Els manresans necessitaven guanyar per allunyar-se de les últimes places de la taula. Crònica El Ricoh ha començat el partit molt fort. El Barça ha trigat quatre minuts a anotar la primera cistella, però el Manresa ja havia obert diferències amb un parcial inicial de 10-0. A l'inici del segon quart, la diferència havia augmentat encara més (30-13). A partir d'aquest punt, els jugadors blaugrana s'han ficat de ple en el partit. L'excel·lent defensa, unida a l'encert de Devin Davis (que acabaria el partit amb 16 punts i 6 rebots), Navarro i Bodiroga, ha permès que el Barça tornés a un partit que semblava molt favorable per als manresans. Al minut 16, el Barça s'ha col·locat a 2 punts (32-30). El Ricoh, però, s'ha recuperat i ha tornat a marcar diferències a l'electrònic, que a la mitja part marcava un 49-39 favorable a l'equip de Ricard Casas. El Nou Congost ha seguit empenyent els seus jugadors en la represa del partit. Els manresans han tornat a jugar un bàsquet ràpid, de conjunt i amb molt encert. Al final del tercer quart tornaven a tenir 12 punts d'avantatge (68-56). El conjunt blaugrana ha tornat a rememorar els fantasmes del passat. El mal joc i el poc encert dels homes clau han permès que el Ricoh agafés més i més diferència. Els contraatacs dels de Casas s'han convertit en un malson per al quintet barcelonista. Bodiroga ha agafat el lideratge del Barça en els últims minuts, però els seus 15 punts no han estat suficients per derrotar el joc col·lectiu del Ricoh, que ha permès que fins a 6 jugadors (Oliver, Laviña, Ricci, Bravo, Martínez i Williams) superessin la marca anotadora dels 10 punts. A diferència del dia del Madrid, el Nou Congost ha vist aquest diumenge un equip consistent de principi a fi, que ha controlat el matx i ha sabut gestionar les diferències en el marcador. El resultat final: 91-75.