El Barça guanya l'Olimpija de Ljubljana amb un pletòric Bodiroga i un bon debut de Davis

El Barcelona ha aconseguit una important victòria al Palau davant l'Olimpija de Ljubljana, per deu punts de diferència, 79-69, i suma la seva cinquena victòria en l'Eurolliga, dels nou partits disputats. Un cop més Dejan Bodiroga ha estat el màxim anotador del partit, amb 29 punts, i ha igualat el seu propi rècord personal en aquesta competició europea. L'altre protagonista indiscutible ha estat Devin Davis, que ha tingut un bon debut amb el conjunt blaugrana en ser el màxim rebotejador del partit. Davis n'ha capturat un total de 9, i ha fet 8 punts.

Devin Davis ha debutat amb victòria gràcies a la inspiració de l'estrella de l'equip, Dejan Bodiroga, que s'ha erigit en botxí de l'Olimpija Ljubljana per trencar amb una ratxa de dues derrotes consecutives dels blaugrana a l'Eurolliga. Davis ha saltat a la pista en el minut cinc, quan ha substituït un Gregor Fucka amb dues faltes, i ha merescut els aplaudiments d'un públic necessitat d'il·lusionar-se. No obstant això, el serbi Dejan Bodiroga ha estat el que ha aguantat l'equip fins al punt d'anotar 14 dels 18 punts que ha aconseguit el Barcelona en el primer quart. La debilitat blaugrana sota les anelles, especialment en iniciar-se el segon període, amb la tercera falta de Fucka, l'ha apreciat de seguida el tècnic de l'Olimpija, Sasa Filipovski, que ha ordenat que totes les pilotes en atac passessin per Dusan Bocevski i Vladimer Boisa. El problema per a Filipovski ha estat que els seus dos pivots també s'han carregat massa ràpid de personals i que Bodiroga era poc menys que imparable. Així, les diferències a favor del Barcelona han arribat als onze punts en el minut 19 i en el 20 (37-26 i 39-28), encara que en el descans s'han establert en nou (39-30). Les màximes han anat augmentant en el tercer període, en què Dejan Bodiroga ha tornat a acaparar el protagonisme en atac, on ha tirat de tots els seus recursos per decantar la balança. A més a més, els esforços que feia l'Olimpija per acostar-se al marcador obtenien sempre resposta del serbi, com ha succeït quan un parcial de 0-7 ha semblat ficar en el partit el conjunt eslovè (48-42). Bodiroga ha reaccionat amb un parcial de 5-0, en anotar un triple i culminar un contraatac que ha enfonsat definitivament l'equip de Filipovski. El Barcelona ha resolt el partit en aquest tercer període, que ha acabat amb un avantatge màxim fins a aquell moment de disset punts (63-46). L'últim quart ha estat per al lluïment, des de Dejan Bodiroga fins a Devin Davis, a qui Joan Montes ha donat més minuts dels esperats inicialment. Bodiroga ha acabat igualant el seu millor registre d'anotació en l'Eurolliga, els mateixos 29 punts que va aconseguir amb el Panathinaikos davant el Buducnost el 17 de gener del 2002, i li ha donat al Barcelona una victòria que el condueix a la segona fase del torneig.