Primera Divisió

El Barça fa un pas endavant i guanya el Mallorca (1-3) a Son Moix

El Barça ha reaccionat a Son Moix enmig del que ja s'anomenava crisi de resultats i no ha estat precisament la figura de Patrick Kluivert la que ha aportat els gols. L'holandès, que la temporada passada triomfava en aquest camp fent un hat-trick i salvant el cap de Van Gaal en aquells moments, ha vist els gols de Saviola, Ronaldinho i Cocu des de la banqueta, i només ha saltat al terreny de joc en els minuts finals, que és quan el Barça ha encaixat l'únic gol.

Frank Rijkaard ha situat en l'onze titular Ricardo Quaresma i ha continuat donant confiança com a davanter centre a Saviola. Kluivert i Luis Enrique han començat a la banqueta. Només començar l'àrbitre ha fet treure una arracada a Ronaldinho, que l'ha llençada a la gespa. D'una centrada de Gabri en el minut 9 ha nascut el 0-1. Saviola ha estat molt murri aprofitant una greu errada de Leo Franco per fer el primer gol blaugrana. Quan Olaizola ha rebutjat la rematada, la pilota ja havia traspassat la línia de gol. Saviola s'ha estrenat en la Lliga i Ronaldinho ha marcat el seu primer gol en llançament de falta directa des que vesteix la samarreta blaugrana. El 0-2, que ha arribat en el minut 23, significa el tercer gol en la Lliga del brasiler. El Barça hauria pogut sentenciar absolutament el partit en la primera meitat, però el 0-3 no ha arribat fins al minut 6 de la segona. Cocu ha rematat de cap una centrada de Motta. El central holandès ja ha marcat tres gols en aquesta Lliga, tants com en tota la passada. El Mallorca no ha rematat amb perill fins al minut 10 de la segona. Víctor Valdés ha fregat una rematada d'Eto'o i ha pogut evitar el gol. El camerunès ha estat l'únic jugador, d'un Mallorca molt fluix, que ha estat a l'altura, però li ha faltat punteria. Rijkaard ha donat descans a Ronaldinho els últims 20 minuts donant entrada a Luis Enrique. I també ha sortit Patrick Kluivert substituint Saviola, però l'holandès no ha rematat contra la porteria rival ni una sola vegada en el quart d'hora que ha jugat. El Barça s'ha relaxat moltíssim en el tram final del partit i això ha propiciat el gol dels illencs. Valdés no ha estat capaç de blocar un xut d'Eto'o i això ho ha aprofitat Correa per fer, a cinc minuts del final, l'1-3. El Barça ha acabat amb deu jugadors perquè Gabri ha vist la targeta vermella directa per protestar una falta. La de Son Moix és la tercera vistòria en quatre partits fora de casa dels blaugrana que no perden lluny del Camp Nou en lliga des del 5 d'abril.