Egipte obre al públic per primera vegada una piràmide de fa 4.000 anys

El país vol recuperar les xifres de turistes que rebia abans de la Primavera Àrab

RedaccióActualitzat

Abans de la Primavera Àrab, l'any 2011, Egipte rebia gairebé 15 milions de turistes cada any. Després de la revolta que va fer caure el president Hosni Mubarak, el nombre de visitants no ha tornat a arribar mai a aquestes xifres.

El govern egipci, però, està decidit a recuperar les divises que aporten els visitants estrangers. Per tornar a ser un punt d'atracció turística, promociona descobriments sobre els faraons i les seves piràmides.

Ara, les autoritats del país han anunciat que una piràmide que mai s'havia pogut visitar ha estat restaurada per permetre-hi l'accés dels turistes. S'ha estat adaptant i condicionant per a les visites en el darrer any.
 

 

La piràmide de Lahun es troba a El-Fayum, 60 quilòmetres al sud del Caire. Els seus orígens daten de fa uns 4.000 anys, quan el faraó Sesostris II la va construir. S'allunya de l'esplendor de les seves famoses predecessores de Gizeh.

El faraó Sesostris II i el seu successor són els únics que van construir piràmides a El-Fayum, perquè les reformes agrícoles que el Regne Mitjà d'Egipte va impulsar els va portar a traslladar les seves construccions i tombes cap a aquesta zona.

 

La construcció no està feta de grans blocs de pedra, sinó d'humils maons, i es recolza sobre un nucli rocós. Tot i això, resulta imponent, enmig d'un paisatge desèrtic, on s'alça amb gairebé 50 metres d'altura i una base de 106 metres.

La piràmide té una característica que la fa molt especial: l'entrada no és a la cara nord, com solia ser habitual, sinó a la sud. Diversos passadissos condueixen a la cambra funerària, on hi ha l'imponent sarcòfag de granit rosa.
 

 

La tomba va ser descoberta a finals del segle XIX per l'arqueòleg britànic Flinders Petrie, però mai abans s'havia obert al públic. Ara, els secrets de Sesostris II, un faraó de la XII dinastia que va governar només una desena d'anys, seran a l'abast de qualsevol turista.

Aquesta és la intenció del govern egipci, compromès en una campanya mediàtica permanent per tornar a posar el país de les piràmides en el circuit turístic internacional, al mateix nivell, almenys, que abans de la revolta contra Mubarak.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut