Barcelona

Duran: "No seria bo que la sentència de l'Estatut sortís amb fòrceps"

El líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat que "no seria bo que la sentència de l'Estatut sortís amb fòrceps". Duran ha dit que veu perjudicial que la sentència surti gràcies al vot de qualitat de la presidenta del Tribunal Constitucional. Alhora, ha indicat que veu encara molta divisió en el si del tribunal i que això podria forçar l'acord només per passar pàgina.

Actualitzat
"No seria gens bo per a ningú, ni per al mateix Tribunal Constitucional, que la sentència sortís amb fòrceps, que fos una sentència d'una majoria imposada a l'altra, i que fins i tot uns acceptessin uns articles com inconstitucionals per tal que finalment sortís una sentència", ha dit Duran al cementiri de Montjuïc, on Unió ha fet un acte de commemoració de l'aniversari de l'afusellament del seu fundador, Carrasco i Formiguera.

Duran ho ha dit després que el Tribunal Constitucional ha convocat per dimecres i dijous de la setmana que ve un ple en què es posarà sobre la taula la norma catalana. El líder d'Unió, però, és escèptic sobre la possibilitat de tenir sentència la setmana que ve.

"Veig encara molta divisió en el si del tribunal", ha dit Duran, que pensa que no seria positiu que la sentència sortís amb el vot de la presidenta del TC, María Emilia Casas.

"Una sentència amb fòrceps no seria bona per a ningú, començant pel mateix Tribunal Constitucional, i continuant per l'Estatut", ha conclòs Duran i Lleida.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut