Barcelona

Escepticisme dels partits davant la possibilitat que la sentència de l'Estatut sigui imminent

Prudència i escepticisme entre els partits polítics davant la possibilitat que la setmana que ve hi hagi sentència del Constitucional sobre l'Estatut. El govern, per boca del seu president, fa una crida a la unitat, mentre Convergència i Unió alerta de la divisió que encara hi ha a l'alt tribunal.

Actualitzat
Poc després de confirmar-se la convocatòria d'un ple del Tribunal Constitucional per decidir el futur de l'Estatut, el president José Montilla feia una crida als partits per demanar unitat, en un acte per presentar les memòries de l'exdirigent socialista Joan Reventós.

Des del Pallars, el cap de l'oposició, Artur Mas, pensa que Montilla no té cap pressa per saber la sentència perquè suposarà un entrebanc pel tripartit.

Esquerra Republicana i Iniciativa en fan lectures diferents. Els republicans consideren que la sentència deixarà poc marge d'actuació als tribunals i la resposta ha de ser aprofundir en la independència. Iniciativa demana que el veredicte no interfereixi en la campanya electoral catalana.

El Partit Popular de Catalunya considera que el que ha de fer Montilla és demanar a tots els partits que acatin la sentència. Sánchez Camacho espera que el Constitucional resolgui tots els recursos contra l'Estatut i ha recordat que el del PP no és l'únic, ja que també n'ha presentat el Defensor del Poble.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut