Dos morts i més de 20 ferits en un atac rus en un hospital de Dnipró, a l'est d'Ucraïna

Rússia també ha atacat infraestructures militars, un canvi d'estratègia anunciat per Moscou que té per objectiu aturar el contraatac ucraïnès

AgènciesActualitzat

Dos morts i 23 ferits és el resultat d'un atac rus amb míssils en un hospital psiquiàtric i una clínica veterinària a Dnipró, a l'est d'Ucraïna.

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha qualificat l'atac de "crim contra la humanitat" i ha compartit a Twitter un vídeo on es pot veure dos edificis destrossats pels míssils dels quals encara surt fum i equips de rescat treballant:


Ha estat el mateix Zelenski qui ha informat que els edificis eren un hospital i una clínica:

"Només un estat malvat pot lluitar contra clíniques. No hi pot haver cap objectiu militar. És pur terror rus."

El governador regional Serguei Lisak primer ha detallat que s'havia trobat una víctima mortal, un home civil de 69 anys, i després ha afegit que s'havia localitzat el cos d'un altre home entre la runa.

Pel que fa als 23 ferits, 21 persones s'han traslladat a l'hospital, tres de les quals en estat greu.

Un atac rus contra un hospital psiquiàtric ha matat dues persones i n'ha ferit 23 més (Reuters/Mikola Sinelnikov)

Atacs durant la nit

Les autoritats russes han informat d'atacs amb míssils i drons contra zones frontereres amb Ucraïna. També han assegurat que el sistema de defensa aèria rus s'havia activat aquesta nit i que havien abatut un míssil.

Ucraïna ha assegurat que les defenses antiaèries ucraïneses havien abatut 10 míssils i més de 20 drons a la mateixa ciutat de Dnipró, però també a Kíiv i altres regions a l'est del país.

A banda, també han denunciat atacs contra infraestructures militars: un dipòsit de petroli i un magatzem de munició. Això confirma el canvi d'estratègia anunciada per Rússia. Fins ara l'objectiu dels atacs eren les infraestructures energètiques, però ara intenta aturar els preparatius del contraatac ucraïnès.

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut