Detenen un home per cometre tretze furts pel mètode 'underpaper' a Granollers

ACN Granollers - Els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte 27 d'abril un home de 46 anys com a presumpte autor de tretze furts pel mètode 'underpaper' a Granollers. El nom designa un mètode pel qual el lladre utilitza algun tipus de full de paper per cobrir l'objecte que vol sostreure i alhora per distreure la víctima amb alguna excusa, com ara demanar una informació. Quan el lladre retira el full, s'emporta també l'objecte ocultant-lo amb el mateix paper. En el cas del detingut a Granollers, el 10 d'abril els Mossos van tenir coneixement d'un furt d'aquest tipus a una botiga del barri Sant Miquel de Granollers. El lladre va sostreure un telèfon mòbil a la treballadora.

A partir d'aquest primer cas, la investigació va permetre relacionar l'autoria del sospitós a dotze fets més. En els tretze casos el presumpte autor va fer servir el mateix modus operandi, fins i tot que els furts es perpetraven a la mateixa zona de Granollers.

Els Mossos expliquen que els fets van crear alarma social als veïns de la zona, que fins i tot va comportar un dispositiu especial de la unitat del Grup de Delinqüència Urbana de la capital del Vallès Oriental. Al cap d'uns dies van localitzar i detenir el presumpte autor dels fets a la mateixa ciutat. La investigació continua oberta.

Des de Mossos d'Esquadra es recorda la importància de denunciar tots els robatoris i furts així com la cooperació ciutadana i dels comerciants. També el fet de fer-ho quan més aviat millor per aportar la màxima informació possible dels presumptes autors.

Anar al contingut