Una agent de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu
L'operació l'ha encapçalada la Policia Nacional (Europa Press)

Detenen a l'Hospitalet de Llobregat un fugitiu de la Camorra molt buscat a Itàlia

El buscaven des del 2014 per presumpte tràfic de drogues i pertinença a organització criminal i el 2013 va ser inclòs en la llista dels 100 fugitius més perillosos

Un dels fugitius més buscats d'Itàlia ha estat detingut a l'Hospitalet de Llobregat. La Policia Nacional acusa l'arrestat de ser un membre actiu del clan Mazzarella, una facció integrant de l'organització criminal de la Camorra, la màfia napolitana.

El gener del 2010, la Unitat de Recerca de la Polizia di Stato Napoli el va considerar com a membre d'una associació criminal destinada al tràfic de drogues, encapçalada pels Mazzarella. El 2013 ja va ser inclòs en la llista dels 100 fugitius més perillosos.

El detingut tenia en vigor una ordre europea de detenció i lliurament de l'any 2014 per presumpte tràfic de drogues i pertinença a organització criminal. L'acusen d'haver introduït 30 quilos de cocaïna a diverses ciutats italianes i també a l'estat espanyol.

En les primeres indagacions, els agents es van centrar en les xarxes socials i van localitzar diversos perfils relacionats amb el fugitiu.

Gràcies a l'intercanvi d'informació amb la policia italiana, els investigadors van localitzar el domicili del fugitiu a l'Hospitalet de Llobregat. Dimarts van establir un dispositiu de vigilància als voltants de l'habitatge, on vivia amb la seva parella, i finalment va ser detingut.

La investigació es va iniciar el 25 d'abril passat quan els agents van rebre una comunicació de la policia italiana, els Carabinieri, sol·licitant-ne la localització i detenció.

Cocaïna a Itàlia i a Espanya

Els fets pels quals el buscava la policia es remunten a l'any 2006, quan el fugitiu va participar en la introducció d'uns 30 quilos de cocaïna a les ciutats italianes de Nàpols, Roma i Milà, i també a Espanya.

Per això va ser condemnat a una pena de 4 anys de presó, dels quals n'hi quedaven més de tres de pendents en el moment de la fuga.

El nom de l'arrestat apareix des de fa anys relacionat amb el narcotràfic al més alt nivell, ja que se'l considera un element transversal entre els principals càrtels actius a Nàpols.

De fet, segons els investigadors, en els últims anys hauria assumit més responsabilitats en els assumptes il·lícits relacionats amb el narcotràfic del clan.

 

ARXIVAT A:
DroguesPolicialItàlia
Anar al contingut