La dona s'està recuperant en un centre sociosanitari (ACN/Àlex Recolons)

Detecten un possible cas de febre del Nil en una dona de 76 anys del Prat de Llobregat

Fins ara no s'ha detectat cap contagi més, ni entre els familiars de la pacient ni a la zona on resideix

Redacció/AgènciesActualitzat

Detectat un cas d'infecció amb el virus de la febre del Nil a una dona de 76 anys del Prat de Llobregat. La pacient, que té un estat de salut delicat, va ingressar a l'UCI i ara s'està recuperant en un centre sociosanitari. 

Es tracta d'un cas declarat com a probable per la dificultat de fer el diagnòstic definitiu. De moment no s'han rebut els resultats de l'Institut de Salut Carlos III que han d'acabar de certificar si és o no febre del Nil. 

El Departament de Salut ha alertat tots els centres d'atenció primària i els hospitals per si hi hagués més casos. Fins ara, però, no s'ha detectat cap cas més vinculat, ni entre els familiars de la pacient ni a la zona on resideix.

A més a més, el Banc de Teixits i Sang ha començat un cribratge universal del virus a totes les donacions del país.


Dos contagis l'any passat 

El setembre de l'any passat, Salut va detectar dos casos de contagi del virus a Reus. Eren els primers infectats a Catalunya des del 2004.

El virus del Nil es transmet per picades de mosquit i no de persona a persona. Els símptomes poden ser grip, dolors corporals, nàusees o vòmits.

La infecció dona immunitat per a tota la vida, i, segons el Departament de Salut, no es disposa de vacuna per a l'ús en humans. Només en un 1% dels casos la malaltia pot arribar a ser molt greu. 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut