Desallotgen l'altre bloc de Badalona contigu al que es va ensorrar i revisaran 420 pisos
18 famílies del bloc número 11 del carrer Canigó han estat desallotjades aquest dimarts (ACN)

Desallotjat l'altre bloc de Badalona contigu al que es va ensorrar i es revisaran 420 pisos

L'Ajuntament ha anunciat la contractació d'una empresa especialitzada per inspeccionar tots els habitatges de l'illa de cases

RedaccióActualitzat

Desallotgen un tercer edifici al carrer Canigó de Badalona, després que els veïns hagin alertat de l'aparició d'esquerdes a l'immoble. D'aquesta manera, els Bombers han ordenat l'evacuació del número 11, bloc contigu al que es va enfonsar el dia 6 de febrer i en el qual van morir tres persones

L'altre edifici adjacent, el número 7, ja es va desallotjar la setmana passada pel mateix motiu: l'aparició d'esquerdes.

A primera hora de la tarda, l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha explicat al seu compte de X que la decisió s'ha pres després que els tècnics municipals i els Bombers han inspeccionat l'immoble aquest dimarts al matí:

Segons l'alcalde, es treballa per saber quina és "l'afectació real" a l'edifici i s'han activat els serveis municipals necessaris per acompanyar els veïns.
 

El consistori contracta una empresa especialitzada

En una atenció als mitjans posterior, Albiol ha explicat que l'Ajuntament es farà càrrec de les inspeccions dels habitatges amb caràcter d'urgència, en comptes d'esperar les de les comunitats de veïns, tal com s'havia acordat.

Així, el consistori ha decidit contractar una empresa especialitzada que revisarà les 22 finques de la mateixa illa que el bloc que es va enfonsar:

"No podíem estar esperant una setmana o quatre dies com era el que inicialment teníem previst i acordat amb els veïns, és una qüestió de responsabilitat i sensibilitat".

La inspecció començarà aquest dimecres pels dos blocs --el número 7 i 11-- adjacents al que es va ensorrar. I continuarà durant "dies" fins a revisar els 420 habitatges de l'illa que dona als carrers Canigó, Llefià i Ausiàs Marc, on viuen prop de 1.200 persones.

"No vull alarmar ningú, però vull estar tranquil i que els veïns també ho estiguin" ha defensat l'alcalde que admet certa "angoixa"."Un cop tinguem la inspecció, parlarem amb les comunitats i es pagarà el que s'hagi de pagar", ha afegit.

I és que des d'un primer moment, el consistori s'havia ofert a col·laborar en el finançament de les inspeccions, però per agilitzar els tràmits ara ho farà de manera subsidiària.

Desallotgen l'altre bloc de Badalona contigu al que es va ensorrar i revisaran 420 pisos
El consistori ha ofert a les famílies allotjament provisional (ACN)

Així mateix, en funció de l'anàlisi i les conclusions que tregui aquesta empresa, es traçarà la posterior estratègia d'actuació, moment en què es determinarà si els veïns desallotjats poden tornar als seus habitatges.

Els afectats durant aquest dimarts són 18 famílies a les quals el consistori ha ofert allotjament provisional en pensions o hotels. Tot i això, la majoria ha optat per allotjar-se amb familiars o amics i només tres famílies han sol·licitat aquesta ajuda
 

Territori crea un gabinet de crisi

En paral·lel, el departament de Territori ha anunciat a través de la xarxa social X la creació d'un gabinet de crisi per seguir el que ha succeït al carrer Canigó de Badalona. Es consolidarà aquest dimecres i en formaran part la Secretaria d'Habitatge i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

En aquest sentit, Albiol ha assegurat que ha trucat a la consellera Ester Capella per fer "una valoració conjunta" dels fets: "He trobat una resposta positiva, estudiarà les fórmules per col·laborar davant una situació excepcional com la que estem vivint."

 

 
Anar al contingut