Madrid

De la Vega defensa l'Agència Tributària Catalana assegurant que altres estatuts també en preveuen la creació

La vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha sortit al pas aquest divendres de les crítiques del PP a la futura Agència Tributària de Catalunya per defensar amb fermesa el compliment dels compromisos establerts en el nou Estatut català. De la Vega s'ha mostrat taxativa i ha recordat als populars que les lleis hi són per complir-les. A més, la vicepresidenta ha qüestionat el criteri del PP que porta els conservadors a denunciar els articles de l'Estatut català al mateix temps que defensa els de contingut idèntic inclosos en altres textos com el valencià o el balear.

Actualitzat
Dos dies després que el Parlament aprovés la llei que preveu la creació de l'Agència Tributària Catalana, la vicepresidenta del govern ha respost a les denúncies del PP afirmant que no només l'Estatut català estableix la creació d'agències tributàries dependents dels executius autonòmics.

Preguntada per aquesta qüestió en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, de la Vega ha confirmat el compromís del govern central en el compliment de tots els estatuts tal com marca la llei. La vicepresidenta ha aprofitat l'ocasió per demanar al PP com és que es mostra tan bel·ligerant amb el text català i, en canvi, no diu res d'altres estatuts que incorporen articles pràcticament iguals.

"És difícil entendre per què és possible que hi hagi agència al País Valencià o a Andalusia i no pugui haver-ne a Catalunya", ha dit de la Vega. La vicepresidenta ha expressat la seva incomprensió per aquests canvis d'actitud del PP i ha recordat que d'altres estatuts aprovats pel Congrés com l'andalús, l'aragonès, el valencià o el balear –aquests dos últims impulsats pel mateix PP- també es reserven el dret a la creació d'una agència tributària pròpia.

El conseller Castells s'afegeix a les crítiques al PP

En aquesta línia també s'ha expressat el director de l'Agència Tributària, Luis Peroche, en manifestar que els articles dels diferents estatuts referents a la recaptació i l'administració d'impostos no fan sinó fer efectives clàusules incloses en la Constitució i, per tant, perfectament legals. De la mateixa manera, el conseller d'Economia, Antoni Castells, ha explicat que aquells que acusen Catalunya d'insolidària i de trencar el marc constitucional "exciten els ànims i creen un clima anticatalà" en negar-se a acceptar el que diu la Constitució.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut